Шоколадне масло можна купити в магазині, але зараз його смак зовсім не той, що був багато років тому. Таке масло, приготоване будинку не містить консервантів, стабілізаторів, ароматизаторів та іншої хімії. Домашнє шоколадне масло зі спокійною душею можна давати дітям і самим насолоджуватися чудовим смаком. Нижче розповімо вам декілька найбільш популярних рецептів приготування цих ласощів в домашніх умовах.
Як зробити домашнє шоколадне масло?
Інгредієнти: темний шоколад - 100 г; вершкове масло - 250 г; молоко - 1 ч. ложка; какао - 1 ч. ложка; ванілін - 8 г; цукрова пудра; коньяк - 1 ч. ложка. Приготування Плитку чорного шоколаду розламуємо на шматочки, додаємо молоко і розтоплюємо на водяній бані. У гарячий шоколад додаємо какао, ванільний цукор і цукрову пудру. Масу добре перемішуємо і даємо їй трохи охолонути. В теплу шоколадну суміш додаємо м'яке вершкове масло. Добре збиваємо суміш ложкою до отримання однорідної блискучої маси і додаємо коньяк пробуємо на цукор, якщо масло виходить не дуже солодким, додаємо ще цукрової пудри. Для пікантності шоколадного масла можна додати подрібнені волоські горіхи, корицю. Викладаємо наше масло в контейнер і відправляємо в холодильник для застигання.
Смачне шоколадне масло
Інгредієнти: вершкове масло - 200 г; молочний шоколад - 30 г; цукрова пудра - 4 ст. ложки; какао - 2 ст. ложки. Приготування Вершкове масло витягуємо з холодильника і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці, масло повинно бути дуже м'яким і навіть подтечь. Шоколад ламаємо на маленькі шматочки, складаємо в невелику ємність і ставимо на водяну баню. Нагріте шоколад розмішуємо до повного розчинення.
Знімаємо розтоплений шоколад з водяної бані, даємо йому трохи охолонути (5 хвилин). Тим часом, з'єднуємо м'яке вершкове масло з какао порошком і цукровою пудрою. Ретельно перемішуємо і розтираємо виделкою до однорідного кольору. Коли розтоплений шоколад стане теплим, потроху вливаємо його до масляної суміші і перемішуємо до однорідного кольору.
Беремо форму відповідного розміру і застеляємо її харчовою плівкою. Викладаємо в неї шоколадну масу і розрівнюємо, накриваємо олії краями плівки і прибираємо його в морозилку на 20 хвилин. Після цього перекладаємо форму в холодильник і залишаємо ще на 15 хвилин. Домашнє шоколадне масло можна зберігати в холодильнику близько місяця.