Сирок - десерт, який легко приготувати вдома з сиркової маси, а найголовніше сирки, приготовлені вдома набагато смачніше і корисніше магазинних. Нижче розповімо, як приготувати сирні сирки у себе вдома.
Рецепт сирного сирка
Інгредієнти: шоколад гіркий - 250 г; сир - 450 г; масло вершкове - 50 г; ванілін - 1 ч. ложка; молоко згущене - для начинки; цукрова пудра - 3 ст. ложки. Приготування Шоколад розламуємо і розтоплюємо в мікрохвильовці. Силіконові форми змащуємо розтопленим шоколадом і ставимо в морозилку на 15 хвилин. Дістаємо форми з морозилки повторно змащуємо, і знову відправляємо застигати в морозилку. В цей час блендером для отримання однорідної маси змішуємо сир , розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру і ванілін. Формочки наповнюємо сирною сумішшю і робимо в сирі невеликі поглиблення і кладемо в них згущене молоко. Зверху викладаємо залишився сир. Верхівку сиру змащуємо залишилися шоколадом і відправляємо форми в морозильну камеру для застигання. Після цього акуратно вивертаємо формочки, дістаємо сирки.
Сирки в шоколаді
Інгредієнти: сир - 200 г; ювілейне печиво - 100 г; йогурт без добавок - 4 ст. ложки; горіхи волоські - 50 г; цукор - 2 ст. ложки; какао - 2 ст. ложки; ванілін. Для глазурі:
молоко - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; вершкове масло - 30 г; какао - 2 ст. ложки. Приготування Горіхи подрібнюємо, але не дуже дрібно, печиво подрібнюємо в блендері. Сир, йогурт , цукор, ванілін, какао змішуємо до однорідної маси. Додаємо до сиру печиво і горіхи і ретельно перемішуємо. З отриманої маси формуємо батончики і відправляємо їх на кілька хвилин у морозилку. В цей час готуємо глазур, змішуємо какао, молоко, масло і цукор. Підігріваємо на водяній бані до отримання однорідної маси. Рівномірно опускаємо наші батончики в глазурі, даємо їй застигнути і наші готові сирки.
Ванільний сирний сирок
Інгредієнти: сир - 600 г; цукор - 8 ст. ложок; вершкове масло - 50 г; сметана - 4 ст. ложки; ванілін. Для глазурі:
темний шоколад - 150 г; рослинна олія - 4 ст. ложки. Приготування Вершкове масло розтоплюємо. Всі інші інгредієнти подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна або блендера. До сиркової маси додаємо розтоплене масло, перемішуємо і розкладаємо у формочки (можна використовувати одноразові стаканчики). Відправляємо наші сирки в морозилку на всю ніч. Готові завмерлі сирки звільняємо з формочок. Готуємо глазур, для цього шоколад розламуємо на шматочки, додаємо масло і розтоплюємо шоколад повністю. Поливаємо глазур'ю наші сирки і відправляємо морозильну камеру. Глазур застигла, сирки готові.