Сушені мандарини - смачне і корисне ласощі, яке можна їсти просто, як сухофрукти або додавати в різні страви. Ними можна прикрашати торти, желе або використовувати в якості декоративного елемента. Давайте розглянемо з вами як сушити мандарини, і що з них можна приготувати.
Сушені мандарини
Інгредієнти: мандарини - 5 шт. Приготування Отже, мандарини нарізаємо кружечками, розкладаємо на деко і ставимо в духову піч. Сушимо фрукти приблизно 1 годину в прогрітій до 140 градусів духовці. Потім шматочки акуратно перевертаємо і сушимо ще годину. Готові мандарини повністю остуджуємо, перекладаємо в контейнер, закриваємо кришкою і прибираємо в шафу.
Рецепт цукерок з сушеними мандаринами
Інгредієнти: домашній сир - 300 г; темний молочний шоколад - 100 г; цукрова пудра - 3 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; ванілін; мандарини сушені - 50 г; вафельна цукерка - для прикраси. Приготування Сир протираємо через сито. Подрібнюємо На дрібній терочке трохи шоколаду і додаємо його в сирну масу. Потім додаємо цукрову пудру, кладемо сметану, ванілін за смаком, цукор і все добре перемішуємо. Тепер, з сирної маси формуємо руками невеликі коржі, кладемо на кожну шматочок сухого мандарина і катаємо кулька. На крупній тертці трьом що залишився шоколад, вафельну цукерку Джек і катаємо наші сирні кульки в солодкій стружці. Після цього прибираємо цукерки приблизно на 30 хвилин у морозилку, а потім подаємо до столу.
Сушені цукати з мандаринів
Інгредієнти: мандарини - 1 кг; цукор - 12 кг; фільтрована вода - 300 мл; цукрова пудра. Приготування Мандарини промиваємо, очищаємо, розбираємо навпіл і заливаємо приготовленим заздалегідь гарячим цукровим сиропом. Тепер ставимо посуд з фруктами на плиту і варимо 10-15 хвилин на слабенькому вогні. Потім
знімаємо варення з вогню, охолодити протягом 10 годин і знову проварюємо ще 10-15 хвилин.
Повторюємо таку процедуру кілька разів, а потім отриману суміш акуратно проціджуємо через друшляк, встановлений над чистою каструлею. На друшляку у нас залишаться мандарини, а сироп повільно стече в ємність. Плоди мандаринів розкладаємо в один шар на ситі і сушимо в духовці при температурі 40 градусів. Потім рясно посипаємо їх цукровою пудрою, злегка струшуємо і підсушуємо другий раз в духовці. Після цього перекладаємо цукати в банки, закорковуємо і зберігати в сухому і темному місці.