Сир маскарпоне - дивовижний продукт. Його можна просто намазувати на хліб і використовувати як масло, а можна готувати з ним чудові десерти. Рецепти страв з сиром маскарпоне чекають вас нижче.
Рецепт торта з сиром маскарпоне
Інгредієнти: борошно - 350 г; яйця - 6 шт.; молоко - 450 мл; цукор - 300 г; мелені волоські горіхи - 100 г; жовтки яєць - 4 шт.; сир маскарпоне - 800 р. Приготування Спочатку готуємо тісто для блінов . Для цього в глибокій мисці змішуємо борошно, 4-5 столових ложок цукру, яйця і подрібнені до стану пудри волоські горіхи. Потім вливаємо молоко і розмішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо тісто хвилин на 20 щоб воно стало більш в'язким.
Рецепт крему з сиру маскарпоне абсолютно простий - цукром збиваємо жовтки, в отриману суміш викладаємо сир маскарпоне і добре перемішуємо. Випікаємо млинці на сковороді діаметром 20 см. Кожен млинець викладаємо на блюдо, змащуємо підготовленим кремом, далі кладемо другий млинець, крем і так далі, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верхнім повинен бути шар крему. Прикрашаємо тортик за своїм бажанням, потім прибираємо в холодильник години на 2 а вже тоді насолоджуємося його неповторним ніжним смаком.
Рецепт чізкейку з сиром маскарпоне
Інгредієнти: вершки - 200 мл; ваніль в стручках - 1 шт.; сир маскарпоне - 500 г; пудра цукрова - 150 г; яйця - 3 шт.; пісочне печиво - 200 г; вершкове масло - 100 р. Приготування Пісочне печиво за допомогою блендера перетворюємо в дрібну крихту, додати м'яке вершкове масло і розтираємо руками. Беремо роз'ємну форму діаметром 22 см, викладаємо в неї піщану масу і формуємо корж з бортиками висотою 2 див. Поки відправляємо основу в холодильник і займаємося приготуванням начинки. Сир збиваємо з цукровою пудрою і за допомогою віночка або вилки перетворюємо все в однорідну масу. Поступово вводимо вершки і перемішуємо, потім додаємо яйця по одному. Додаємо насіння ванілі і знову добре все розмішуємо. Роз'ємну форму з пісочної основою обмотуємо 3-4 шарами фольги і вливаємо на основу сирну начинку.
Ставимо чізкейк на деко з водою. Вода повинна покривати форму приблизно до половини. При 160 градусах випікаємо близько 80 хвилин, потім чізкейк виймаємо і акуратно відокремлюємо від стіночок форми. Залишаємо його остигати при кімнатній температурі у формі. Потім викладаємо його на блюдо і відправляємо в холодильник години на 3. А вже безпосередньо перед подачею прикрашаємо за бажанням.
Рецепт десерту з сиром маскарпоне
Інгредієнти: сир маскарпоне - 250 г; чорниця - 150 г; масло вершкове - 30 г; вершки - 4 ст. ложки; цукрова пудра - 4 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; печиво - 5 шт.; лимон - 1 шт. Приготування Печиво перетираємо в крихту і змішати з розтопленим вершковим маслом. У каструлю додаємо чорницю, додаємо половину цукру, проварюємо 3 хвилини, а потім даємо охолонути. Маскарпоне змішуємо з вершками, з цукровою пудрою, соком і цедрою лимона. Десерт викладаємо в креманки шарами, чергуючи печиво, чорницю і крем. Подаємо такий десерт до столу в охолодженому вигляді.
Бутерброди з сиром маскарпоне
Інгредієнти: житні булочки для сендвічів - 4 шт.; раки - 4 шт.; сир маскарпоне - 130 г; часник - 1 зубчик; тархун - 1 пучок; пір'я зеленої цибулі - 3 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; цедра 1 лимона. Приготування Раків відварюємо в солоній воді зі спеціями хвилин 40. Потім відокремлюємо ракові шийки від панцира. Зубчик часнику чистимо і з дрібкою солі перетираємо до стану пюре. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і тархун і змішуємо зелень з часником. Додаємо оливкову олію, сир маскарпоне і добре розтираємо.
Коли маса стане однорідною, додаємо терту на дрібній тертці цедру лимона, лимонний сік і перемішуємо. Подрібнюємо ракові шийки і з'єднуємо їх з сирною сумішшю. Булки розрізаємо навпіл, одну половинку намазуємо начинкою і накриваємо другою половинкою.