Бісквіт є одним з найбільших повітряних, ніжних і м'яких кондитерських виробів, виготовлених з борошна. М'які, пишні бісквітні коржі - чудова основа для виготовлення різних десертів з кремом, повидлом, джемом і навіть фруктами. Їх не прийнято розрізати на кілька частин, тому, щоб зробити торт більш соковитим і ніжним, всі коржі, перед тим як намазати кремом, ретельно просочують спеціальним просоченням. Звичайно ж, вибір такого інгредієнта залежить від самого торта і ваших смакових уподобань. Тому пропонуємо вашій увазі декілька універсальних рецептів приготування просочення для бісквіта, щоб ви підібрали для себе оптимальний.
Просочення для бісквіта з коньяком
Інгредієнти: вишневе варення - 4 ст. ложки; вода - 200 мл; коньяк - 30 мл; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Як приготувати просочення для бісквіта? Спочатку наливаємо в каструльку кип'ячену воду, додаємо сироп вишневого варення і ретельно перемішуємо. Потім кладемо за смаком цукор і вливаємо трохи коньяку. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо нашу суміш до кипіння. Варимо 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб цукор не пристав до дна. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки наша вишнево-коньячна для просочення бісквіта охолоне! Тепер можна і приготування торта довести до кінця.
Кавова для просочення бісквіта
Інгредієнти: вода - 1 ст.; коньяк - 1 ст. ложка; мелена кава - 2 ст. ложки; цукор - за смаком. Приготування Висипаємо в каструльку цукор і заливаємо його водою. Ставимо на плиту і нагріваємо до тих пір, поки він повністю не розчиниться. Потім цукровий сироп доводимо до кипіння і охолодити. В іншій каструлі варимо каву, потім проціджуємо його і разом з коньяком вводимо в цукровий сироп. Все добре перемішуємо і охолоджуємо. Кавова для просочення бісквіта готова!
Шоколадна для просочення бісквіта
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; какао порошок - 1 ст. ложка; згущене молоко - 100 р. Приготування Дану просочення ми готуємо на водяній бані. Для цього беремо велику каструлю, наливаємо воду і ставимо на сильний вогонь. Всередину кладемо в каструльку поменше, в якій ми і будемо готувати шоколадну просочення. Вершкове масло ріжемо невеликими шматочками, щоб воно швидше розтопилося і кладемо в каструльку. Додаємо какао і згущене молоко. Все ретельно перемішуємо і чекаємо, доки вийде однорідна шоколадна маса. Бісквіт бажано просочувати гарячої просоченням, так корж вийде більш соковитим.
Молочна для просочення бісквіта
Інгредієнти: вода - 3 ст.; ваніль - за смаком; згущене молоко - 150 мл Приготування Викладаємо згущене молоко в миску і заливаємо крутим окропом. Ретельно розмішуємо і додаємо за смаком ваніль. Даємо просочення добре охолонути і рясно просочуємо бісквітні коржі.
Просочення для бісквіта з вином
Інгредієнти: цукор - 250 г; вода - 250 мл; кагор - 2 ст. ложки; ванілін, лимонний сік - за смаком. Приготування Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, всипаємо цукор і заважаємо до його повного розчинення. Доводимо цукровий сироп до кипіння, додаємо ванілін, кагор і лимонний сік. Готову просочення охолоджуємо і промазуємо бісквіт.
Смородинова для просочення бісквіта Інгредієнти: сироп зі смородини - 05 ст.; цукор - 2 ст. ложки; вода - 1 ст. Приготування Приготування цієї просочення стандартне. Наливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь і чекаємо, поки закипить. Потім додаємо цукор і смородиновий сироп, перемішуємо і варимо до тих пір, поки не розчиниться весь цукор. Просочення готова!