Вернуться назад Распечатать

Кокосовий крем

Кокосовий крем
Найчастіше з кокоса або кокосової стружки готують різні десерти, наприклад такі, як ніжний, смачний і ароматний кокосовий крем. Давайте і ми з вами спробуємо!

Кокосовий крем - рецепт


Інгредієнти:

  • кокос - 300 г;

  • молоко - 400 мл;

  • патока - 100 г;

  • цукор - 125 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • кешью - 120 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Як зробити кокосовий крем? М'якоть кокосового горіха натираємо на дрібній тертці, заливаємо молоком і доводимо до кипіння. Потім зливаємо молоко через велике сито в миску і віджимаємо кокос. Отриману рідину поки відставляємо в сторону. Цукор з'єднуємо з патокою, заливаємо невеликою кількістю води і кип'ятимо до повного розчинення. Духовку розігріваємо до 180°С. вбиваємо Яйця в кокосове молоко. Додаємо розчинений цукор і перемішуємо. Форму змащуємо олією. Горіхи-кешью подрібнюємо і посипаємо ними дно. Наповнюємо її кокосово-яєчним кремом і занурюємо до середини формочки на водяну баню в духовці приблизно на 15 години. По закінченню часу кокосовий крем для торта готовий!

    Крем з кокосовою стружкою


    Інгредієнти:

  • кокосова стружка - 300 г;

  • молоко - 250 мл;

  • пальязикай цукор - 125 г;

  • мелений кардамон - 05 ч. ложки;

  • гвоздика, мускатний горіх - за смаком;

  • патока - 100 г;

  • яйце - 4 шт.;
  • Кокосовий крем

  • кешью - 120 р.


  • Приготування
    Кокосову стружку заливаємо молоком і доводимо до кипіння. Отримане кокосове молоко проціджують, а м'якоть віджимаємо. Пальязикай цукор подрібнюємо і змішуємо з патокою. Заливаємо молоком, проварюємо до отримання однорідної маси. Яйця збиваємо з кокосовим молоком, додаємо мелений кардамон, гвоздику, мускатний горіх.
    На дно порційних формочок викладаємо горіхи, а потім кокосово-яєчну масу. Ставимо їх на водяну баню і поміщаємо на 1 годину в розігріту до 170°С духовку. Готовий крем охолоджуємо і застосовуємо за призначенням.