Якщо ви любите піч солодощі, то знаєте, що найсмачніше будь торти і тістечка виходять з кремом. Сортів крему існує безліч, але ми хочемо розповісти, як зробити масляний крем, який відмінно підійде до будь випічці.
Масляний крем - рецепт
Рецепт цього масляного крему чудово підійде для торта домашнього приготування.
Інгредієнти: вершкове масло - 250 г; вода - 1/2 ст.; цукор - 1/2 ст.; ванільний цукор - 1 ч. ложка; яєчний жовток - 5 шт. Приготування Цукор розчиніть у воді і приготуйте сироп на повільному вогні. Жовтки збийте на водяній бані і додайте в сироп, продовжуючи збивати. Потроху введіть в суміш розм'якшене вершкове масло, насипте ванільний цукор, добре перемішайте і дайте крему охолонути.
Масляний крем із згущеним молоком
Інгредієнти: вершкове масло - 250 г; згущене молоко - 200 г; ванілін - за смаком. Приготування Розм'якшене вершкове масло збийте до отримання пишної маси. Після цього введіть у нього згущене молоко маленькими порціями (по одній чайній ложці) не перестаючи заважати при цьому. В кінці додайте ванілін і, при бажанні, 2-3 ст. ложки лікеру або коньяку. Використовуйте крем зі згущеного молока і масла для змазування пирогів або кексів.
Білково-масляний крем
Масляний крем на білках користується особливою популярністю серед кондитерів, оскільки з ним дуже легко працювати: додавати ароматизатори, фарбувати або навіть заморожувати.
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; цукор - 150 г; яєчний білок - 2 шт.; лікер - 2 ст. ложки. Приготування Розм'якшене вершкове масло збийте добела, щоб вийшла консистенція як у густої сметани. Білки з'єднайте з цукром, поставте на парову баню і збивайте міксером до отримання густої пишної маси. Потім зніміть з вогню і, продовжуючи збивати, дайте трохи охолонути.
В охолоджені білки введіть по одній чайній ложці вершкове масло, при цьому не перестаючи збивати масу. Додайте лікер, ретельно все розмішайте і дайте охолонути перед вживанням.
Сметано-масляний крем
Інгредієнти: сметана 25% - 300 г; ванільний цукор - 1 ст. ложка; масло вершкове - 125 г; цукор - 1 ст. Приготування Вершкове масло розімніть і збийте за допомогою міксера з звичайним і ванільним цукром. Після цього влийте до нього теплу сметану, і продовжуйте збивати, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього ваш крем готовий.
Масляний крем з шоколадом
Інгредієнти: вершкове масло - 150 г; цукор - 200 г; шоколад чорний - 100 г; ваніль - 1 ч. ложка. Приготування М'яке вершкове масло збийте, поступово додаючи в нього ваніль і цукор, поки останній повністю не розчиниться. Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, і введіть в масляну суміш, продовжуючи збивати. У вас повинна вийти однорідна маса, яку можна використовувати.
Олійно-заварний крем - рецепт
Інгредієнти: борошно - 3 ст. ложки; цукор - 15 ст.; яйця - 4 шт.; молоко - 05 л; вершкове масло - 350 г; лікер - 3 ст. ложки. Приготування Для приготування масляного заварного крему яйця обов'язково повинні бути охолодженими, а масло навпаки теплим і м'яким. Нагрійте сковороду і підсмажте на невеликому вогні борошно до золотистого кольору, це займе приблизно 5-10 хвилин. В цей час
розітріть яйця з цукром.
Дайте борошні охолонути, а потім додайте в неї трохи яєчно-цукрової суміші, ретельно перемішайте, після чого з'єднайте всі з залишками суміші. Молоко закип'ятіть і невеликими порціями влийте в масу з борошна, яєць і цукру. Поставте цю суміш на маленький вогонь і доведіть до кипіння, весь час помішуючи. Потім масу остудіть до кімнатної температури.
Масло збийте до пишноти і весь час розмішуючи, додайте до нього заварную суміш. В кінці влийте лікер і знову все гарненько перемішайте. Перед використанням охолодіть крем в холодильнику. Гущавину використовують саме цей крем для "Наполеона" .