Вернуться назад Распечатать

Просочення для торта

Просочення для торта
Вміння господині пекти торти викликає особливе захоплення у домочадців і гостей будинку. Приготування випічки містить масу тонкощів, дозволяють правильно спекти корж, приготувати смачний крем. Особливі смакові нюанси і бажану ніжність домашнього виробу надає для просочення торта. Чим просочити коржі для торта, щоб солодке ласощі вийшло «фірязикам», цікаво буде дізнатися і початківцям, і досвідченим кулинаркам.
Чітке дотримання рецептури - головна умова приготування хорошого сироп для просочення торта. Рецептів для просочення торта існує безліч. Спочатку пропонуємо самі популярні для просочення торта без алкоголю. Для приготування вибираємо невеликих розмірів посуд з нержавіючої сталі або з товстим дном, щоб цукор розчинявся рівномірно, і просочення вийшла однорідною.
Лимонна просочення
Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • лимонна есенція - 1 пляшка;


  • Приготування
    Вичавлюємо сік лимона, кип'ятимо воду, і всі компоненти додаємо в окріп. Розмішуємо, поки не розчиниться цукор. Даємо просочення охолонути.
    Мус з шоколаду
    Інгредієнти:

  • жовтки - 4 шт.;

  • шоколад - 200 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • вершки для збивання - 300 мл


  • Приготування
    Відокремлюємо жовтки збиваємо їх міксером або віночком. Готуємо цукровий сироп: розчиняємо цукор у воді і доводимо до кипіння. Виливаємо в сироп збиті жовтки збиваємо. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, з'єднуємо з сумішшю сиропу і жовтків. Збиваємо вершки і все змішуємо. Даємо шоколадної просочення охолодитися.
    Карамельний соус
    Інгредієнти:

  • цукор (краще коричневий) - 100 г;

  • вершки 20%-й жирності - 2/3 склянки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • кип'ячена вода - 1/3 склянки.


  • Приготування
    В розчинений у воді цукор додаємо лимонний сік. Доводимо суміш до кипіння, після чого зменшуємо вогонь. Варимо 10 хвилин, весь час помішуючи. Сироп повинен знайти у нас насичений янтарний колір. Посуд знімаємо з плити і вливаємо в сироп вершки, заважаючи віночком. Додаємо масло і охолоджуємо до кімнатної температури. Смак просочення нагадує м'які іриски.
    Щоб виготовлений продукт вийшов якісним, треба знати, як правильно зробити карамельну для просочення торта.

  • Цукор треба постійно помішувати, поки він не закипить. Далі заважати не треба.

  • Заважати солодкий соус можна в одному напрямку.

  • Додавати вершки кімнатної температури, а не холодні.


  • Медова просочення
    Інгредієнти:

  • мед - 2/3 склянки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Мед і лимонний сік змішаємо в товстостінній посуді, доводимо до кипіння і на повільному полум'ї варимо близько 5 хвилин, щоб суміш загусла. Даємо просочення злегка охолонути. Бісквіт просочуємо ще теплим сиропом.
    В кінці розповімо, як приготувати просочення для торта з алкоголем, який додасть нотку пікантності смаку власноруч приготовленою випічки.
    Коньячна просочення
    Інгредієнти:

  • коньяк - 3 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • вода - 1 стакан.


  • Приготування
    Виливаємо в каструльку воду і коньяк, і, додавши цукор, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння на повільному вогні варимо 2 хвилини, помішуючи. Сиропу даємо охолонути.
    Коньячно-вишнева просочення
    Інгредієнти:

  • коньяк - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вишневий сироп - 4 ст. ложки;

  • вода - 1 стакан.


  • Приготування

    Наливаємо в посуд і перемішуємо коньяк, сироп, воду. Нагріваємо все на вогні, додаємо цукор, і,
    Просочення для торта
    довівши до кипіння, варимо 3 хвилини. Даємо просочення охолонути.
    Необхідно знати, як правильно просочити торт. Сироп виливаємо поступово, розподіляючи по всій поверхні коржа, в іншому випадку, у нас деякі частини вироби будуть надмірно вологими, а інші не просочаться. Коржі, просочені сиропом, повинні постояти годинку при кімнатній температурі, і тільки після цього торт поміщають в холодне місце.
    Якщо ви збираєтеся піч бісквітний торт, тоді вам допоможуть наші поради по підготовці бісквітних коржів і просочення для бісквіта .