Вміння господині пекти торти викликає особливе захоплення у домочадців і гостей будинку. Приготування випічки містить масу тонкощів, дозволяють правильно спекти корж, приготувати смачний крем. Особливі смакові нюанси і бажану ніжність домашнього виробу надає для просочення торта. Чим просочити коржі для торта, щоб солодке ласощі вийшло «фірязикам», цікаво буде дізнатися і початківцям, і досвідченим кулинаркам.
Чітке дотримання рецептури - головна умова приготування хорошого сироп для просочення торта. Рецептів для просочення торта існує безліч. Спочатку пропонуємо самі популярні для просочення торта без алкоголю. Для приготування вибираємо невеликих розмірів посуд з нержавіючої сталі або з товстим дном, щоб цукор розчинявся рівномірно, і просочення вийшла однорідною.
Лимонна просочення Інгредієнти: лимон - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; лимонна есенція - 1 пляшка; Приготування Вичавлюємо сік лимона, кип'ятимо воду, і всі компоненти додаємо в окріп. Розмішуємо, поки не розчиниться цукор. Даємо просочення охолонути.
Мус з шоколаду Інгредієнти: жовтки - 4 шт.; шоколад - 200 г; цукор - 1 ст. ложка; вода - 1 ст. ложка; вершки для збивання - 300 мл Приготування Відокремлюємо жовтки збиваємо їх міксером або віночком. Готуємо цукровий сироп: розчиняємо цукор у воді і доводимо до кипіння. Виливаємо в сироп збиті жовтки збиваємо. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, з'єднуємо з сумішшю сиропу і жовтків. Збиваємо вершки і все змішуємо. Даємо шоколадної просочення охолодитися.
Карамельний соус Інгредієнти: цукор (краще коричневий) - 100 г; вершки 20%-й жирності - 2/3 склянки; лимонний сік - 1 ч. ложка; вершкове масло - 2 ст. ложки; кип'ячена вода - 1/3 склянки. Приготування В розчинений у воді цукор додаємо лимонний сік. Доводимо суміш до кипіння, після чого зменшуємо вогонь. Варимо 10 хвилин, весь час помішуючи. Сироп повинен знайти у нас насичений янтарний колір. Посуд знімаємо з плити і вливаємо в сироп вершки, заважаючи віночком. Додаємо масло і охолоджуємо до кімнатної температури. Смак просочення нагадує м'які іриски.
Щоб виготовлений продукт вийшов якісним, треба знати, як правильно зробити карамельну для просочення торта.
Цукор треба постійно помішувати, поки він не закипить. Далі заважати не треба. Заважати солодкий соус можна в одному напрямку. Додавати вершки кімнатної температури, а не холодні. Медова просочення Інгредієнти: мед - 2/3 склянки; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Мед і лимонний сік змішаємо в товстостінній посуді, доводимо до кипіння і на повільному полум'ї варимо близько 5 хвилин, щоб суміш загусла. Даємо просочення злегка охолонути. Бісквіт просочуємо ще теплим сиропом.
В кінці розповімо, як приготувати просочення для торта з алкоголем, який додасть нотку пікантності смаку власноруч приготовленою випічки.
Коньячна просочення Інгредієнти: коньяк - 3 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; вода - 1 стакан. Приготування Виливаємо в каструльку воду і коньяк, і, додавши цукор, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння на повільному вогні варимо 2 хвилини, помішуючи. Сиропу даємо охолонути.
Коньячно-вишнева просочення Інгредієнти: коньяк - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; вишневий сироп - 4 ст. ложки; вода - 1 стакан. Приготування Наливаємо в посуд і перемішуємо коньяк, сироп, воду. Нагріваємо все на вогні, додаємо цукор, і,
довівши до кипіння, варимо 3 хвилини. Даємо просочення охолонути.
Необхідно знати, як правильно просочити торт. Сироп виливаємо поступово, розподіляючи по всій поверхні коржа, в іншому випадку, у нас деякі частини вироби будуть надмірно вологими, а інші не просочаться. Коржі, просочені сиропом, повинні постояти годинку при кімнатній температурі, і тільки після цього торт поміщають в холодне місце.
Якщо ви збираєтеся піч бісквітний торт, тоді вам допоможуть наші поради по підготовці бісквітних коржів і просочення для бісквіта .