Шоколадний і неймовірно насичений аромат цього ласощі, здатний підняти настрій навіть в найпохмуріший день. Випити з ранку випити чашечку кави або чаю з невеликою порцією шоколадного крему з какао, намазала на печиво, дозволить вам зарядитися позитивним настроєм на весь день. Залежно від своєї консистенції, таким кремом можна не тільки прикрашати, або вкривати торти, але й подавати, як самостійний десерт. Давайте ж дізнаємося з вами як приготувати густий і смачний шоколадний крем з какао.
Рецепт шоколадного крему з какао
Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; молоко - 100 мл; цукор - 1 ст.; какао - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Зараз розповімо, як зробити крем з какао. Отже, охолоджене вершкове масло нарізаємо шматочками, викладаємо в каструлю і ставимо на маленький вогонь. Потім в розтоплене масло всипаємо цукор, какао і борошно. Ретельно все перемішуємо і обережно вливаємо молоко. Варимо крем до загустіння 7-10 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Готове ласощі використовуйте в якості прошарку або глазурі для тортів.
Крем з какао для торта
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; вершкове масло - 400 г; ванільна цукрова пудра - 4 г; какао - 2 ст. ложки; коньяк - 2 р. Для сиропу:
цукор - 15 ст.; вода - 100 мл Приготування Спочатку нам з вами необхідно приготувати сироп. Для цього з'єднуємо в невеликій мисочці воду з цукром, ставимо на слабенький вогонь і доводимо суміш до кипіння, видаляючи пінку і, постійно помішуючи. Далі окремо збиваємо яйця так, щоб вони збільшилися в обсязі приблизно в три рази. Не припиняючи збивання, акуратно вливаємо в яєчну суміш цукровий сироп, охолодити, після чого додаємо какао порошок, вершкове масло, пудру, коньяк і збивають до одержання однорідної консистенції. Ось і все, крем з какао-порошку готовий!
Крем з какао і сметани
Інгредієнти: сметана - 100 мл; цукрова пудра - 100 г; какао - 50 г; желатин - 10 р. Приготування Сметану заздалегідь охолоджуємо, викладаємо в миску і добре збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор. Як тільки маса стане однорідною, додаємо потроху какао і перемішуємо. Желатин окремо розчиняємо в холодній воді, а потім змішуємо його з отриманої шоколадною сумішшю. Готовий крем розливаємо по формах і подаємо до гарячого чаю, попередньо охолодивши ласощі в холодильнику.
Крем з какао з сиром
Інгредієнти: молоко - 100 мл; абрикос - 05 шт.; вершки - 20 мл; какао - 10 г; сир - 2 ст. ложки; цукровий сироп - 25 мл Приготування Сир гарненько збиваємо міксером на маленькій швидкості. Потім додаємо какао-порошок, кладемо за смаком цукровий пісок, поступово підливаємо тепле молоко і перемішуємо до отримання маси, що нагадує консистенцію крему. Потім перекладаємо готове шоколадне ласощі в келих, зверху укладаємо збиті вершки і прикрашаємо половинкою абрикоса з компоту або варення. Подаємо десерт сильно охолодженим з печивом або звичайним бісквітом.
Шоколадний крем з какао з яйцем
Інгредієнти: молоко - 500 мл; біла мука або крохмаль - 30 г; куряче яйце - 3 шт.; какао - 30 г; цукор - 100 р. Приготування Отже, для приготування шоколадного крему, беремо мисочку і з'єднуємо в ній какао-порошок, крохмаль, яєчні жовтки і молоко. Все ретельно перемішуємо вінчиком, ставимо суміш на слабенький вогонь і варимо, постійно помішуючи, до загустіння. Потім знімаємо крем з плити, охолоджуємо, додаємо холодний густий білок, попередньо збитий з цукровим піском. Ласощі заливаємо в формочки і ставимо в холодильник.