Вернуться назад Распечатать

Класичний заварний крем - рецепт

Класичний заварний крем - рецепт
Давайте спробуємо з вами сьогодні приготувати класичний заварний крем . Він чудово може використовуватися в якості начинки для еклерів або прошарку тортів, млинців і тістечок.
Рецепт білково-заварного крему
Інгредієнти:

  • лимонна кислота - 1 г;

  • цукор - 05 склянки;

  • ванільний цукор - 10 г;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Рецепт приготування заварного крему без масла досить простий. Відокремлюємо білки від жовтків і з'єднуємо в мисці білки, цукор і лимонну кислоту. Злегка збиваємо масу міксером і ставимо посуд на водяну баню, продовжуючи безперервно збивати протягом 15 хвилин. Потім знімаємо крем з вогню і перемішуємо ще 5 хвилин до повного охолодження і загустіння.
    Рецепт заварного крему без яєць
    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 200 г;

  • молоко - 220 мл;

  • борошно - 25 склянки;

  • цукор - 1 ст.


  • Приготування
    Молоко змішати з цукром і ставимо підігрівати. Залишаємо трохи молока для того, щоб розвести борошно. Потім вливаємо гаряче молоко борошняний розчин і варимо, постійно помішуючи. Готову основу охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо частинами м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання пухкої, однорідної маси. Такий крем можете використовувати для начинки будь-яких кондитерських виробів.
    Класичний рецепт заварного крему зі згущеним молоком
    Інгредієнти:

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст.;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • масло вершкове - 50 г;

  • згущене молоко - 05 банки.


  • Приготування
    Молоко змішати з цукром і борошном до однорідності, ставимо на слабенький вогонь і варимо, помішуючи, до повного розчинення кристалів. Потім масу охолоджуємо, додаємо згущене молоко, кидаємо шматочок вершкового масла і додаємо за смаком ванільний цукор. Все гарненько розмішуємо до однорідного стану і охолоджуємо.
    Рецепт шоколадного заварного крему
    Інгредієнти:

  • молоко - 500 мл;

  • шоколад - 100 г;

  • цукор - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У миску розбиваємо курячі яйця, вливаємо трошки молока, всипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо міксером на самій слабенькою швидкості до отримання однорідної маси, але не збиваємо. Залишилося молоко виливаємо в холодну каструлю, додаємо потрібну кількість цукру і кидаємо плитку шоколаду.
    Все перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Замість шоколаду можете додати в молоко кілька чайних ложок какао і цукру. Потім в гарячу шоколадну масу додаємо суміш яєць з борошном, знову перемішуємо міксером, і повертаємо в каструлю. Варимо шоколадний заварний крем до появи перших бульбочок, на маленькому вогні, постійно перемішуючи, але не кип'ятимо. Готовий крем знову перемішуємо міксером, щоб він був однорідним, і переливаємо в холодну посуд.
    Для того щоб наше ласощі не вкрилася плівкою, змащуємо його зверху вершковим маслом і накриваємо пергаментним папером. Готовий заварний крем виходить чудово смачним і ніжним. Його можна використовувати для приготування різноманітних тортів, тістечок, а можна просто намазати на скибочку свіжого білого хліба.
    Рецепт заварного крему для медовика
    Інгредієнти:
    Класичний заварний крем - рецепт


  • яйце куряче - 3 шт.;

  • молоко - 05 склянки;

  • борошно - 35 г;

  • цукор - 150 г;

  • ванільний цукор - 10 р.


  • Приготування
    Отже, в даному рецепті нам з вами знадобляться тільки яєчні жовтки. Змішуємо їх з цукром, ванільним цукром і всипаємо борошно. Молоко доводимо до кипіння і поступово вливаємо його в желточно-цукрову суміш. Ретельно все перемішуємо, поки не зникнуть всі грудочки. Варимо крем до загустіння, після чого повністю остуджуємо і використовуємо за призначенням.