Давайте спробуємо з вами сьогодні приготувати класичний заварний крем . Він чудово може використовуватися в якості начинки для еклерів або прошарку тортів, млинців і тістечок.
Рецепт білково-заварного крему
Інгредієнти: лимонна кислота - 1 г; цукор - 05 склянки; ванільний цукор - 10 г; яйце - 2 шт. Приготування Рецепт приготування заварного крему без масла досить простий. Відокремлюємо білки від жовтків і з'єднуємо в мисці білки, цукор і лимонну кислоту. Злегка збиваємо масу міксером і ставимо посуд на водяну баню, продовжуючи безперервно збивати протягом 15 хвилин. Потім знімаємо крем з вогню і перемішуємо ще 5 хвилин до повного охолодження і загустіння.
Рецепт заварного крему без яєць
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; молоко - 220 мл; борошно - 25 склянки; цукор - 1 ст. Приготування Молоко змішати з цукром і ставимо підігрівати. Залишаємо трохи молока для того, щоб розвести борошно. Потім вливаємо гаряче молоко борошняний розчин і варимо, постійно помішуючи. Готову основу охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо частинами м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання пухкої, однорідної маси. Такий крем можете використовувати для начинки будь-яких кондитерських виробів.
Класичний рецепт заварного крему зі згущеним молоком
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; борошно - 3 ст. ложки; цукор - 1 ст.; ванільний цукор - за смаком; масло вершкове - 50 г; згущене молоко - 05 банки. Приготування Молоко змішати з цукром і борошном до однорідності, ставимо на слабенький вогонь і варимо, помішуючи, до повного розчинення кристалів. Потім масу охолоджуємо, додаємо згущене молоко, кидаємо шматочок вершкового масла і додаємо за смаком ванільний цукор. Все гарненько розмішуємо до однорідного стану і охолоджуємо.
Рецепт шоколадного заварного крему
Інгредієнти: молоко - 500 мл; шоколад - 100 г; цукор - 200 г; яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки. Приготування У миску розбиваємо курячі яйця, вливаємо трошки молока, всипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо міксером на самій слабенькою швидкості до отримання однорідної маси, але не збиваємо. Залишилося молоко виливаємо в холодну каструлю, додаємо потрібну кількість цукру і кидаємо плитку шоколаду.
Все перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Замість шоколаду можете додати в молоко кілька чайних ложок какао і цукру. Потім в гарячу шоколадну масу додаємо суміш яєць з борошном, знову перемішуємо міксером, і повертаємо в каструлю. Варимо шоколадний заварний крем до появи перших бульбочок, на маленькому вогні, постійно перемішуючи, але не кип'ятимо. Готовий крем знову перемішуємо міксером, щоб він був однорідним, і переливаємо в холодну посуд.
Для того щоб наше ласощі не вкрилася плівкою, змащуємо його зверху вершковим маслом і накриваємо пергаментним папером. Готовий заварний крем виходить чудово смачним і ніжним. Його можна використовувати для приготування різноманітних тортів, тістечок, а можна просто намазати на скибочку свіжого білого хліба.
Рецепт заварного крему для медовика
Інгредієнти: яйце куряче - 3 шт.; молоко - 05 склянки; борошно - 35 г; цукор - 150 г; ванільний цукор - 10 р. Приготування Отже, в даному рецепті нам з вами знадобляться тільки яєчні жовтки. Змішуємо їх з цукром, ванільним цукром і всипаємо борошно. Молоко доводимо до кипіння і поступово вливаємо його в желточно-цукрову суміш. Ретельно все перемішуємо, поки не зникнуть всі грудочки. Варимо крем до загустіння, після чого повністю остуджуємо і використовуємо за призначенням.