Незвичайною начинкою для торта є саме фруктовий крем, адже в ньому можна поєднувати абсолютно різні фрукти і ягоди. Зараз ми розповімо вам декілька рецептів приготування цієї прекрасної начинки або десерту.
Фруктовий крем для бісквітного торта
Інгредієнти: полуниця - 200 г; вершки 30% жирності - 150 г; цукор - 90 г; молоко - 100 мл; яйця - 2 шт.; желатин - 10 р. Приготування Жовтки і частина цукру ретельно розтираємо, а потім вливаємо тепле молоко. Нагріваємо постійно перемішуємо до загустіння. Желатин розвести у воді або молоці і вливаємо його в нашу суміш і охолоджуємо. Вершки збиваємо з цукром, додаємо яєчно-молочну суміш, а потім розтерту свіжу полуницю. Отриманим полуничним кремом змащуємо бісквітні коржі .
Рецепт фруктового крему
Інгредієнти: агрус або малина - 500 г; цукор - 200 г; вершки жирні - 350 мл; цукор ванільний - 2 ч. ложки. Приготування Беремо 150 мл води, висипаємо в неї 125 г цукру і туди ж додаємо ягоди, доводимо до кипіння. Ягоди тушкуємо до м'якості на повільному вогні 15 хвилин. Потім протираємо через сито і даємо охолонути. Вершки збиваємо на половину, додаємо 60 г цукру і ванілін і збиваємо поки цукор не розійдеться. Збиті вершки змішуємо з ягідним пюре, збиваємо ще три хвилини. І відправляємо наш фруктовий крем в холодильник на дві години. Його можна використовувати як крем для торта або ж в якості самостійного фруктового десерту.
Сирно-фруктовий крем
Інгредієнти: сир - 400 г; яйця - 2 шт.; цукор - 15 склянки; желатин - 15 г; ананас - 100 г; персик - 2 шт.; ківі - 1 шт.; ванілін - за смаком. Приготування Сир перетираємо через сито, додаємо цукор і збиваємо блендером. Жовтки відділяємо від білків. Білки збиваємо до утворення густої білкової маси. Змішуємо сирну масу з білковою і додаємо ванілін. Желатин розвести в невеликій кількості води і нагріваємо до повного розчинення. Додаємо до желатину сирно-білкову масу і доводимо до кипіння постійно помішуючи. Ананас, персик і ківі чистимо нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо нарізані фрукти у сирно-білкову масу і перемішуємо. Якщо крем використовуємо для торта тоді відразу наносимо його на коржі. А якщо в якості десерту тоді розливаємо по креманкам і відправляємо в холодильник охолоджуватися.