Вернуться назад Распечатать

Шоколадно-банановий крем

Шоколадно-банановий крем
Крем на основі бананів і шоколаду - не самий дієтичний, але, безумовно, один з найсмачніших варіантів для доповнення улюблених десертів. Готувати шоколадний крем з бананами зовсім не складно і навіть швидко, тому такий варіант підходить на випадок, якщо вам терміново необхідно додати родзинку солодкого страви.

Шоколадно-банановий крем для торта c арахісовим маслом


Приготування цього крему займає лічені секунди, але перед використанням його необхідно охолодити не менше 2 годин.
Інгредієнти:

  • кокосове молоко - 3/4 ст.;

  • мигдальне молоко - 1 ст.;

  • арахісове масло - 3/4 ст.;

  • банан - 1 шт.;

  • чорний шоколад - 100 г;

  • цукровий сироп - за смаком;

  • ванільний ароматизатор.


  • Приготування
    З'єднуємо обидва види молока. Банан пюрируем з допомогою заглибного блендера або простий вилки. Додаємо до банановому пюре арахісове масло, молочну суміш і цукровий сироп . Чорний шоколад розтоплюємо на водяній бані і вводимо його в основу для крему. Збиваємо все віночком до однорідності, потім додаємо цукровий сироп і трохи ванілі або ванільного ароматизатора. Перекладаємо крем в герметичний контейнер і залишаємо остудиться на кілька годин.

    Шоколадний крем з бананом


    Інгредієнти:

  • молоко - 450 мл;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 50 р;

  • шоколад - 150 г;

  • вершки - 100 мл;

  • банан - 1 шт.


  • Приготування
    Банан очистити і пюрируем. Яєчні жовтки збиваємо з цукром дочиста (на цій піде від 3 до 5 хвилин). Додаємо в жовткову суміш борошно і заливаємо все теплим молоком, також постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Поки ще гаряче молоко, додаємо до нього стружку з шоколаду і при постійному помішуванні чекаємо, поки він розтане. Доповнюємо крем банановим пюре і використовуємо за призначенням.

    Рецепт збитого шоколадно-бананового крему


    Шоколадно-банановий крем
    Інгредієнти:

  • вершки - 1 ст.;

  • суха суміш для гарячого шоколаду - 1/2 ст.;

  • натуральний ароматизатор "банан".


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати шоколадно-банановий крем, миску, в якій будемо збивати вершки, кладемо в морозильну камеру хвилин на 15 щоб вершки легше вспенивались. Виставляємо міксер на максимальну швидкість і жирні вершки збиваємо до загустіння, близько 2 хвилин. Тепер залишається лише додати суху суміш для гарячого шоколаду, ароматизатор, а потім вимісити все, щоб не було грудочок. Подібний крем підходить для зовнішньої декорації тортів і капкейків.