Крем на основі бананів і шоколаду - не самий дієтичний, але, безумовно, один з найсмачніших варіантів для доповнення улюблених десертів. Готувати шоколадний крем з бананами зовсім не складно і навіть швидко, тому такий варіант підходить на випадок, якщо вам терміново необхідно додати родзинку солодкого страви.
Шоколадно-банановий крем для торта c арахісовим маслом
Приготування цього крему займає лічені секунди, але перед використанням його необхідно охолодити не менше 2 годин.
Інгредієнти: кокосове молоко - 3/4 ст.; мигдальне молоко - 1 ст.; арахісове масло - 3/4 ст.; банан - 1 шт.; чорний шоколад - 100 г; цукровий сироп - за смаком; ванільний ароматизатор. Приготування З'єднуємо обидва види молока. Банан пюрируем з допомогою заглибного блендера або простий вилки. Додаємо до банановому пюре арахісове масло, молочну суміш і цукровий сироп . Чорний шоколад розтоплюємо на водяній бані і вводимо його в основу для крему. Збиваємо все віночком до однорідності, потім додаємо цукровий сироп і трохи ванілі або ванільного ароматизатора. Перекладаємо крем в герметичний контейнер і залишаємо остудиться на кілька годин.
Шоколадний крем з бананом
Інгредієнти: молоко - 450 мл; яєчні жовтки - 6 шт; цукор - 100 г; борошно - 50 р; шоколад - 150 г; вершки - 100 мл; банан - 1 шт. Приготування Банан очистити і пюрируем. Яєчні жовтки збиваємо з цукром дочиста (на цій піде від 3 до 5 хвилин). Додаємо в жовткову суміш борошно і заливаємо все теплим молоком, також постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Поки ще гаряче молоко, додаємо до нього стружку з шоколаду і при постійному помішуванні чекаємо, поки він розтане. Доповнюємо крем банановим пюре і використовуємо за призначенням.
Рецепт збитого шоколадно-бананового крему
Інгредієнти: вершки - 1 ст.; суха суміш для гарячого шоколаду - 1/2 ст.; натуральний ароматизатор "банан". Приготування Перед тим, як приготувати шоколадно-банановий крем, миску, в якій будемо збивати вершки, кладемо в морозильну камеру хвилин на 15 щоб вершки легше вспенивались. Виставляємо міксер на максимальну швидкість і жирні вершки збиваємо до загустіння, близько 2 хвилин. Тепер залишається лише додати суху суміш для гарячого шоколаду, ароматизатор, а потім вимісити все, щоб не було грудочок. Подібний крем підходить для зовнішньої декорації тортів і капкейків.