Сметанно-сирний крем простий у приготуванні, завжди виходить смачним, ніжним і повітряним. Він дозволяє урізноманітнити палітру смаків десертів, особливо якщо часто готувати тістечка і торти в домашніх умовах. Рецептів приготування такого крему існує досить багато, нижче наведемо деякі з них.
Сметанно-сирний крем
Інгредієнти: сир - 1 пачка; сметана 20% - 400 мл; цукор - 1 стакан. Приготування Подрібнюємо сир, щоб не залишилося дрібних зерняток. Додаємо цукор, сметану - все збиваємо. Щоб смак крему став більш ніжним, додаємо ванілін і горіхи (їх варто трохи подрібнити).
Сирно-сметанний крем для торта
Інгредієнти: Для бісквіта в мультиварці:
яйця - 2 шт.; борошно - 1 мульти склянка; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему:
сметана - 500 г; цукор - 1 склянка; сир - 300 г; ванілін - 05 ч. ложки. Приготування У першу чергу займемося випічкою бісквіта. Для цього збиваємо яйця до піни, додаємо цукровий пісок. Борошно з'єднайте з розпушувачем і потихеньку додаємо до яєць з цукром, при цьому постійно збиваємо масу. Форму мультиварки змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і випікаємо бісквіт в режимі «Випічка» 50 хвилин. Чекаємо, поки бісквіт охолоне, і розрізаємо його на рівні частини.
Для того щоб приготувати крем з сиру і сметани, останню збиваємо з цукром і сиром, додаємо ванілін. Промазуємо коржі кремом і даємо просочитися 15 години в холодильнику.
Сметанно-сирний крем з желатином
Інгредієнти: желатин - 10 г; сир жирний - 250 г; сметана - 1 склянка; цукор - 1/2 склянки; вода. Приготування Желатин кидаємо в 1/4 склянки холодної води і залишаємо на 15 хвилин, потім гріємо на помірному вогні до розчинення і ретельно перемішуємо, щоб не було грудок, і не в якому разі не кип'ятимо. Сир розтираємо з цукром і змішуємо зі сметаною і все це гарненько збиваємо міксером. Желатин повільно вводимо в заготовку і ретельно перемішуємо.
Рецепт сметанно-сирного крему
Інгредієнти: сир - 250 г; сметана жирна - 250 г; желатин - 10 г; цукор - 05 склянки. Приготування Желатин висипаємо в холодну воду. Потім підігріваємо його і помішуємо до розчинення. Сир розтираємо з цукром, додаємо сметану і збиваємо. Поступово у збиту масу додаємо желатин і перемішуємо. Головним у приготуванні крему є добре збита сметана.
Щоб крем вийшов повітряним, сметану перед приготуванням необхідно охолодити і підтримувати її температуру в процесі приготування. Для цього можна поставити ємність зі сметаною холодну воду. Збиваємо за допомогою блендера або міксера. Можна у крем додати згущене молоко, лимонний сік, ванілін, цедру апельсина. Крем готовий.