Кавовий крем - неймовірно смачний і ароматний десертик, який припаде до душі справжнім гурманам і істинним ласунам. Він має ніжну пухку структуру, а оригінальні кавові нотки радують своїм довгим післясмаком. Пропонуємо вам кілька рецептиков приготування кавового крему, щоб ви по достоїнству оцінили це ласощі.
Вершково-кавовий крем
Інгредієнти: міцний заварену каву - 1 ст.; пісок цукровий - 3 ст. ложки; яєчні жовтки - 2 шт.; борошно пшеничне - 2 ст. ложки; вершки 20 % - 05 ст.; масло вершкове - 50 г. Приготування Ложку цукру підрум'янюємо трохи на сковороді, вливаємо трохи гарячої водички і проварюємо на повільному вогні сироп. Яєчні жовтки збиваємо з рештою цукром, додаємо трохи борошна і розводимо холодними вершками. Потім з'єднуємо з кавою і прогріваємо суміш до загустіння. В самому кінці кладемо масло, збиваємо міксером і охолоджуємо готовий заварний кавовий кремушек.
Олійно-кавовий крем
Інгредієнти: цукровий пісок - 1 ст.; кава мелена - 1 ст. ложка; молоко коров'яче - 05 ст.; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 250 г; вода кип'ячена - 05 ст. Приготування Кава заливаємо крутим окропом, закриваємо кришкою і ставимо на 20 хвилин в сторону настоюватися. Потім акуратненько проціджуємо напій через сито або через марлицу, розбавляємо гарячою молочком і додаємо за смаком цукор. Все ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Одночасно розтираємо окремо виделкою яйце і з'єднуємо з кавовим розчином, проварюємо до густоти, охолоджуємо до температури парного молока і вводимо цю масу дрібними порціями розм'якшене вершкове масло , безперервно збиваючи все міксером до пишноти. Готовий кавовий крем використовуємо для промазування торта або подаємо просто в якості ласощів з печивом або батоном.
Шоколадно-кавовий крем
Інгредієнти: яєчний жовток - 2 шт.; цукровий пісок - 3 ст. ложки; молоко коров'яче або крутий окріп - 100 мл; мелена кава розчинна - 1 ст. ложка; вершки жирні - 1 ст.; сухий желатин - 1 ст. ложка; кип'ячена холодна вода - 9 ст. ложок. Приготування У глибоку чашку наливаємо холодну кип'ячену воду, висипаємо потрібну кількість желатину, швиденько розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Потім розпускаємо його на водяній лазні, знімаємо з вогню і відставляємо в сторону, охолоджуючи до повного охолодження.
У чашку заварюємо міцну каву. Курячі жовтки засипаємо сахарочком і інтенсивно збиваємо виделкою до отримання пишної білуватої маси. Далі вливаємо поступово остиглий кави. Окремо збиваємо міксером вершки з 2 чайними ложечками цукру до утворення легкої пінки і виливаємо її до збитим жовтків і кави. Тоненькою цівкою додаємо розчинений желатин і обережно перемішуємо всі інгредієнти. Тепер обережно розливаємо кавовий крем по формочках, відправляємо їх для застигання у холодильник, а потім подаємо страву на стіл.
Кавовий крем
Інгредієнти: жирні вершки - 2 ст.; яйце куряче - 3 шт.; цукровий пісок - 05 ст.; кава еспресо - 025 ст.; шоколадна стружка - за смаком. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо розігріватися до 160 градусів. Тепер варимо каву еспресо, вливаємо ложечку густих вершків, перемішуємо і відставляємо поки в сторону. У середній мисці змішуємо яйця з цукровим піском. Вершки нагріваємо на середньому вогні, не доводимо до кипіння і повільно вливаємо до яєчної суміші, а потім розбавляємо кава еспресо. Розливаємо крем по невеликих формочках і запікаємо близько 40 хвилин. Потім охолоджуємо до кімнатної температури, прикрашаємо шоколадної стружечкой і подаємо страву на стіл.