Є багато різних ватрушок, що розрізняються за розміром і начинці, але, напевно, найсмачніша з них - це королівська ватрушка з сиром. Назву вона отримала таке, швидше за все, з-за свого розміру. Незважаючи ні на що рецепт приготування королівської ватрушки з сиром нічим не відрізняється від інших рецептів пирогів. Якщо дивитися на отриманий після приготування результат, то таку здобу якраз і можна назвати пиріг «Королівська ватрушка», ніж просто булочка. Докладніше про те, як спекти королівську ватрушку ми і хочемо розповісти.
Як готувати королівську ватрушку?
Інгредієнти: сир - 500 г; борошно - 15 склянки; яйця - 5 шт.; вершкове масло - 200 г; цукор; сіль. Приготування Для приготування сирної королівської ватрушки візьміть глибоку миску. Збийте в неї яйця, додайте щіпку солі, сир. Поступово всипаючи цукор, збийте сирну масу до однорідності. Заморожене масло натріть на крупній тертці і розітріть з борошном. У вас повинна вийти суміш, що нагадує крихти. Отриману масу розділіть на дві частини. Одну з частин висипте в заздалегідь підготовлену форму для випікання, викладіть зверху сирну масу і посипте другою частиною крихт. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте до повної готовності. Таку королівську сирну ватрушку можна подавати як до святкового столу, так і просто на сніданок до чаю.
Королевська ватрушка з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 120 г; борошно - 6 ст. ложок; цукор - 1 ст. ложка; сода - 1/4 ч. ложки. Для сирної начинки:
сир 5% - 200 г; яйця - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; ваніль. Для яблучної начинки:
яблуко - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; кориця. Приготування Вершкове масло в мисці розітріть з борошном, потім додайте цукор, соду і ще раз перемішайте. Сир в окремій мисці збийте з яйцями і цукром до однорідної маси, додайте за смаком ванілі. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте маленькими кубиками.
Дно форми змастіть вершковим маслом і висипте третину олійною крихти. Зверху викладіть сирну масу і посипати її ще однією третиною крихти. Останнім шаром викладіть нарізані яблука, посипте їх цукром і корицею. Верх посипте залишилася крихтою. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте ватрушку приблизно годину.
Королевська ватрушка в мультиварці
Цей рецепт підійде тим господиням, які мають будинки мультиварку і хотіли б знати, як зробити королівську ватрушку саме в ній.
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 200 г; борошно - 2 ст.; розпушувач - 10 г; цукор - 05 ст. Для начинки:
сир - 500 г; яйця - 3 шт.; цукор - 05 склянки; ванілін - 1 пакетик. Приготування Заморожене вершкове масло натріть на крупній тертці, додати борошно, цукор і розпушувач. Розітріть все руками до отримання крихти. Приготуйте начинку. Для цього збийте яйця, поступово всипаючи цукор, потім додайте сир, ванілін і ще раз все добре перемішайте.
Чашу мультиварки змастіть маслом і викладіть шарами крихту і сирну масу. Чергуйте шари, поки не закінчиться начинка і крихта. Головне щоб останнім шаром була масляна крихта. Випікайте королівську ватрушку в режимі «випічка» протягом години.
Готуючи королівську ватрушку, можна експериментувати, додаючи в сирну масу свої інгредієнти або ще один шар своїй начинки, наприклад, вишню або курагу. Якщо вам цікаво, як піч королівську ватрушку з шоколадом, то нічого складного тут немає. Досить просто додати в сир тертий шоколад. Готуйте королівську ватрушку на свій смак і радуйте свою сім'ю смачними сніданками.