Вернуться назад Распечатать

Кукурудзяний хліб

Кукурудзяний хліб
Хліб ситний і смачний продукт, без якого важко уявити деякі трапези. Принадність хліба в тому, що його існує безліч сортів, і кожен може вибрати собі що-небудь за смаком. Дуже незвичайним і приємним смаком володіє хліб з кукурудзяного борошна, який при цьому досить просто готується.

Кукурудзяний хліб в духовці


Отже, якщо є бажання спекти кукурудзяний хліб в домашніх умовах, ми розповімо, як це зробити.

Інгредієнти:


  • кукурудзяне борошно - 1 ст.;

  • пшеничне борошно - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • кефір - 1 склянка;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • масло рослинне - 1 /4 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка.



  • Приготування

    Кукурудзяне і пшеничне борошно просіяти, а потім змішайте, додавши до них сіль і розпушувач. Окремо змішайте масло, яйце і кефір, а потім влити рідку суміш до борошна і перемішайте. У вас повинна вийти густа маса, яка буде триматися на ложці, а не сповзати з неї.

    Форму для запікання змастіть маслом, відправте туди тісто і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте хліб 25-30 хвилин. Коли він буде готовий, дайте хлібу охолонути, поріжте шматочками і насолоджуйтеся.

    Кукурудзяний хліб в мультиварці


    Якщо у вас є мультиварка, то ми поділимося способом, як приготувати в ній кукурудзяний хліб. У даному рецепті вказані інгредієнти для невеликої мультиварки, об'ємом 25 л.
    Інгредієнти:

  • борошно кукурудзяне - 150 г;

  • борошно пшеничне - 200 г;

  • молоко - 100 мл;

  • вода - 100 мл;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для початку змішайте тепле молоко і воду, додайте цукор, дріжджі і 2 ст. ложки пшеничного борошна. Надішліть все це в тепло на 15 хвилин, до утворення пінної шапки на поверхні.
    Після закінчення часу додайте до опарі обидва види просіяного борошна, сіль, масло і замісіть тісто.
    Кукурудзяний хліб
    Потім покладіть його на стіл, посипаний борошном, і вимішуйте, поки воно не почне відставати від рук. Коли тісто стане м'яким і трохи липким, покладіть його в змащену маслом миску, прикрийте рушником і поставте в мультиварку.
    Виставте режим «Підігрів» на 10 хвилин, вимкніть і залиште тісто підніматися. Потім трохи пам'ятаєте тісто, змастіть каструлю мультиварки маслом, покладіть туди тісто і знову ввімкніть «Підігрів» на 5 хвилин. Вимкніть і залиште ще на 30-40 хвилин підходити. Коли тісто підійде, змастіть його маслом, посипте кукурудзяною мукою і включіть режим «Випічка» на 50 хвилин.