Хліб ситний і смачний продукт, без якого важко уявити деякі трапези. Принадність хліба в тому, що його існує безліч сортів, і кожен може вибрати собі що-небудь за смаком. Дуже незвичайним і приємним смаком володіє хліб з кукурудзяного борошна, який при цьому досить просто готується.
Кукурудзяний хліб в духовці
Отже, якщо є бажання спекти кукурудзяний хліб в домашніх умовах, ми розповімо, як це зробити.
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 1 ст.; пшеничне борошно - 1 ст.; яйце - 1 шт.; кефір - 1 склянка; розпушувач - 2 ч. ложки; масло рослинне - 1 /4 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Кукурудзяне і пшеничне борошно просіяти, а потім змішайте, додавши до них сіль і розпушувач. Окремо змішайте масло, яйце і кефір, а потім влити рідку суміш до борошна і перемішайте. У вас повинна вийти густа маса, яка буде триматися на ложці, а не сповзати з неї.
Форму для запікання змастіть маслом, відправте туди тісто і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте хліб 25-30 хвилин. Коли він буде готовий, дайте хлібу охолонути, поріжте шматочками і насолоджуйтеся.
Кукурудзяний хліб в мультиварці
Якщо у вас є мультиварка, то ми поділимося способом, як приготувати в ній кукурудзяний хліб. У даному рецепті вказані інгредієнти для невеликої мультиварки, об'ємом 25 л.
Інгредієнти: борошно кукурудзяне - 150 г; борошно пшеничне - 200 г; молоко - 100 мл; вода - 100 мл; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; цукор - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Для початку змішайте тепле молоко і воду, додайте цукор, дріжджі і 2 ст. ложки пшеничного борошна. Надішліть все це в тепло на 15 хвилин, до утворення пінної шапки на поверхні.
Після закінчення часу додайте до опарі обидва види просіяного борошна, сіль, масло і замісіть тісто.
Потім покладіть його на стіл, посипаний борошном, і вимішуйте, поки воно не почне відставати від рук. Коли тісто стане м'яким і трохи липким, покладіть його в змащену маслом миску, прикрийте рушником і поставте в мультиварку.
Виставте режим «Підігрів» на 10 хвилин, вимкніть і залиште тісто підніматися. Потім трохи пам'ятаєте тісто, змастіть каструлю мультиварки маслом, покладіть туди тісто і знову ввімкніть «Підігрів» на 5 хвилин. Вимкніть і залиште ще на 30-40 хвилин підходити. Коли тісто підійде, змастіть його маслом, посипте кукурудзяною мукою і включіть режим «Випічка» на 50 хвилин.