Рогалики готують по-різному. Тісто буває і дріжджовим, і пісочним. І начинка буває самою різною: фрукти, горіхи, мак, сир, повидло. Загалом, кому що більше подобається. Сьогодні ми розповімо, як піч рогалики з горіховою начинкою.
Рогалики з горіхами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 400 г; маргарин - 120 г; сметана - 200 мл; сіль - щіпка. Для начинки:
горіхи волоські - 200 г; цукор - 150 г; мед - 50 г; кориця мелена - 05 ч. ложки; молоко - 1 ст. ложка; жовток - 1 шт. Приготування Маргарин натираємо на крупній тертці, додаємо просіяне борошно, сметану, щіпку солі. Вимішуємо тісто, воно виходить еластичним і м'яким. Відставляємо тісто на годину в холодильник, а тим часом займаємося підготовкою начинки. Горіхи подрібнюємо у блендері, додаємо мед, цукор, корицю. Буде легше вимішати, якщо мед буде рідким.
Тепер дістаємо тісто, ділимо його на кілька частин, з кожної частини розкачуємо цілий пласт діаметром близько 25 см і товщиною приблизно 3 мм Тепер ділимо коло на сектори-трикутники. На кожен з них на край (з широкої сторони) викладаємо трохи начинки, і з цієї ж сторони звертаємо наш рогалик. Жовтки збиваємо з ложкою молока. Рогалики укладаємо на деко, змащуємо отриманою сумішшю і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору (приблизно 25-30 хвилин). Рогалики з горіховою начинкою готові, при бажанні можете притрусити їх цукровою пудрою.
Рецепт рогаликів з дріжджового тіста з горіхами
Тепер розповімо про приготування рогаликів з дріжджового тіста.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; яйця - 1 шт.; масло рослинне - 100 г; цукор - 100 г; ванільний цукор - 1 пакетик; дріжджі свіжі - 40 г; жовтки - 2 шт.; молоко - 190 мл Для начинки:
горіхи волоські - 250 г; цукор - 150 г; молоко - 50 мл Для змазування:
жовток - 1 шт.; молоко - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку готуємо опару, для цього змішуємо дріжджі з 50 мл теплого молока, столовою ложкою борошна і чайною ложкою цукру. Залишаємо в теплому місці хвилин на 15. Борошно просіваємо. Тепер з'єднуємо всі інші компоненти, додаємо опару. Замішуємо тісто, воно повинно вийти досить м'яким, але не рідким. Якщо бачите, що все-таки
борошна замало, можете додати ще. Ставимо тісто хвилин на 15-20 в тепле місце, а самі займаємося приготуванням начинки. Для цього горіхи дрібно рубаємо, додаємо цукор і молоко. Тісто розгортаємо і ділимо його на трикутники. Кожен шматочок промазуємо до середини начинкою (починаючи з широкої сторони) згортаємо. Викладаємо на змащене маслом або маргарином деко, накриваємо серветкою і даємо постояти близько години. Потім змащуємо жовтком, збитим зі столовою ложкою молока, і відправляємо в духовку. При 180 градусах рогалики печуться близько 25 хвилин. При бажанні готові вироби можна притрусити кокосовою стружкою або цукровою пудрою.