Приготовані в великій кількості олії пончики навряд чи назвеш дієтичним блюдом, проте, в ті рідкісні дні, коли справжні леді забувають про зайвих кіло, запашні пампушки з фритюру легко знаходять своє місце на столі.
У цій статті ми відступимо від класики і приготуємо незвичайні, але надзвичайно ніжні пончики з сирного тіста, щоб у перервах між дієтами ви завжди могли смачно перекусити.
Сирні пончики у фритюрі
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; борошно - 2 ст.; цукор - 5 ст. ложок; сир - 1/2 кг; сода - 1 ч. ложка; оцет - 1 ч. ложка. Приготування Як приготувати сирні пончики будинку? Елементарно просто! Першим ділом збиваємо яйця і цукор. В окремому посуді перетираємо сир і додаємо його до яєчної маси. Для того щоб пончики вийшли по-справжньому повітряними, в тісто додають гашену оцтом соду. Збиваємо масу в кухонному комбайні до однорідності, потім перекладаємо в миску і засипаємо просіяним борошном. Тісто для майбутніх пончиків повинно вийти однорідним і м'яким.
Шматочок готового тіста скачуємо в ковбаску і нарізаємо на п'ятки товщиною в 1 см. По кожному з п'ятачків злегка проходимся качалкою і проробляємо в центрі отвір за допомогою чарки, або пляшкової кришки так, щоб отримати кільце.
Обсмажуємо пончики в добре розігрітому маслі, партіями по 2-3 штуки, до золотистого кольору. Готові зажаристие пампушки викладаємо на паперову серветку, щоб дати стекти зайвому жиру, а перед подачею обсипаємо цукровою пудрою.
Рецепт приготування сирних пончиків з начинкою
Крім класичних рум'яних бубликів, можна приготувати круглі і смачні сирні пончики з начинкою. Кожен з них - маленьке свято, дуже солодкий, смачний і ароматний.
Інгредієнти: сир - 500 г; яйця - 2 шт.; борошно - 2 ст.; цукор - 4 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; яблучне повидло - 1/2 ст. Приготування Для початку сир розтираємо з цукром, додаємо яйця, просіяне борошно і розпушувач. За бажанням в тісто можна додати пару крапель ванільною есенції або цукру. Вимішуємо тісто для майбутніх пончиків, скачуємо його в ковбаску і нарізаємо на товсті (4-5 см) плюшки. Кожну булочку приминаем рукою в коржик, в центр якої необхідно покласти 1/2 ч. ложки яблучного повидла. Далі краї будещего пампуха подщипиваем і формуємо кульку. Кожен з них кидаємо в добре розігріту олію і обсмажуємо до золотистого кольору.
Подаємо сирні пончики з яблуками, прикрасивши цукровою пудрою.
Сирні пончики в духовці - рецепт
Для того щоб зробити горезвісне блюдо менш калорійним, можна приготувати його без величезної кількості шиплячого у фритюрі олії. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як готувати сирні пончики в духовці і радувати себе менш калорійним напоєм, яким цілком можна пригостити і своє чадо.
Інгредієнти: сир - 300 г; яйця - 2 шт.; борошно - 1ст.; цукор - 5 ст. ложок; ванілін - на кінчику ножа; сода - на кінчику ножа; оцет - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - для змазування дека. Приготування Борошно просіваємо гіркою, робимо в середині поглиблення і вливаємо в нього збиті з цукром яйця. Туди ж відправляємо гашену оцтом соду, ванільний цукор і перетертий сир. Замішуємо тісто і відщипуємо від нього по шматочку рівного розміру. Кожен шматочок скачуємо в кулю і викладаємо на змащене олією деко. Випікаємо пампушки до рівномірного підрум'янення (15-20 хвилин при 180 градусах.
Подаємо готове ласощі зі згущеним молоком або джемом, прикрасивши цукровою пудрою, листочками м'яти або меленою корицею. А ще у нас на сайті є рецепт дріжджових пончиків , а також іспанського десерту - чуррос .