Коржики - популярна випічка зразок печива,зазвичай з бездріжджового тесту, приблизна товщина - близько 1 см, форма, зазвичай, кругла, але необов'язково. Раніше вони продавалися разом з московськими плюшками . Коржики бувають солодкі і солоні. Існує безліч різних рецептів коржиків, наприклад, коржики на кефірі . Тісто для коржиків може бути різних видів - пісочне, листкове, бісквітне та ін. В його рецепт можуть входити різні молочні продукти, наприклад, сир, сир, молоко, масло, кефір, сметана.
Здобні коржики на сметані з хрусткою рум'яною скоринкою мають м'яку ніжну і розсипчасту структуру, виходять ситними і смачними.
Коржики на сметані - рецепт
Оскільки цукор не корисний як для дітей, так і для дорослих, вибираємо рецепт з найменшою кількістю цукру (можна спробувати і зовсім обходитися без нього).
Інгредієнти: борошно пшеничне високосортна - 250-300 г; куряче яйце - 1 шт.; сметана натуральна - 07 склянки 15-20 % жирності (більш рідку не варто використовувати); натуральне вершкове масло - 30 г; цукор-пісок - 2-3 ст. ложки; кориця - 2 щіпки; натуральна ваніль - 1 щіпка; сода харчова погашена оцтом - 1 щіпка. Приготування Борошно обов'язково просіваємо через сито горбком (миску). Робимо поглиблення і в середину розбиваємо яйце. Окремо змішуємо цукор зі сметаною. Якщо хочемо отримати шоколадні коржики, то спочатку змішуємо з цукром 2 столових ложки какао-порошку. Додаємо розм'якшене вершкове масло, розпушувач, ваніль і корицю. З'єднуємо всі разом і замішуємо тісто.
Присипаємо борошном робочу поверхню. Розкачуємо тісто в пласт, товщиною приблизно 05 см і вирізаємо коржики, використовую форми або стакан (або просто ножем).
Перекладаємо кружочкина деко, змащене маслом (якщо є папір для випічки, можна застелити деко). Наколюємо кожен коржик виделкою і змащуємо яйцем. Випікаємо при температурі 180-200?С до рум'яної скоринки (близько 25 хвилин). Подаємо з чаєм, молоком, кефіром або компотом. Можна і з кавою.
Коржики сметанні дуже подобаються не тільки більшості дорослих, але і дітей. До речі, дітей можна залучити до приготування коржиків (діти з задоволенням возяться з тестом). Щоб зацікавити малюків надавайте виробам різні цікаві забавні форми.
Якщо хочемо солоних коржиків на сметані, зі складу інгредієнтів виключаємо цукор, какао, ваніль і корицю. Замість них додаємо трохи солі. Можна додати мелений червоний гострий перець, твердий тертий сир, цибульний сік, насіння пряних рослин (кмин, коріандр, фенхель). Така солона гостра випічка особливо хороша до пива, тільки сильно не захоплюйтеся, все ж коржики сметанні - досить калорійна їжа.