Вернуться назад Распечатать

Пампушки - рецепт

Пампушки - рецепт
Свіжа домашня випічка подобається як дорослим, так і дітям, тому якщо ви хочете порадувати своїх домашніх, ми пропонуємо вам рецепти пампушок, технологія приготування яких подібна пампушків , а результат обов'язково припаде до смаку усій родині.
Пампушки з сиру - рецепт
Цей рецепт смачних пампушок точно оцінять діти, для яких вони стануть улюбленим блюдом.
Інгредієнти:

  • сир - 1 упаковка;

  • борошно - 1 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Сир перетріть з яйцями і цукром. Потім додайте борошно і соду, гашену оцтом. Ретельно все перемішайте. Рослинна олія розігрійте в казані або глибокій сковороді. Беріть тісто чайною ложкою і опускайте його в киплячу олію. Смажте пампушки до золотистого кольору. Коли сирні пончики будуть готові, розкладіть їх на тарілки і посипте цукровою пудрою.
    Пампушки на кефірі - рецепт
    Рецепт цих домашніх пампушок не так простий, як попередній, але остаточний результат вартий витрачених зусиль.
    Інгредієнти:

  • борошно - 600-800 г;

  • кефір - 1 л;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сода і сіль - по 1 ч. ложці;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Кефір перелийте у велику миску, додайте до нього цукор, сіль і соду, і добре перемішайте. Потім поступово всипте в миску просіяне борошно і замісіть м'яке тісто, якщо воно буде прилипати до рук, додайте ще трохи борошна, але сильно не вимішуйте, інакше воно стане як гума.
    Сформуйте з тіста ковбаску, розділіть її на шматочки і зліпіть з них пампушки. У кожній зробіть прорізи і розкладіть готові пампушки на дошці, посипаною борошном. У сковороді нагрійте масло і обсмажте пампушки з обох боків до золотистого кольору.
    Рецепт пампушок на сметані
    Інгредієнти:

  • сметана - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 800-900 г;

  • цукор - 7-8 ст. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • мак для посипання;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Сметану, сіль, 2 яйця, соду і цукор змішати до однорідного стану. Потроху введіть у суміш борошно і замісіть тісто, воно не повинно бути дуже крутим, але і прилипати до рук теж не має. Розкачайте пласт і розріжте його на смужки шириною 3-4 див. Потім розріжте смужки на шматочки будь-якої довжини.
    В середині кожного прямокутника зробіть ножем дірку і протягніть через неї одну частину тіста. Розкладіть готові вироби на деко, змащене маслом, змастіть їх збитим яйцем і посипати маком. Пампушки по цьому рецепту готується в духовці при 200 градусах приблизно 20 хвилин.
    Пампушки на кисляку - рецепт
    Інгредієнти:

  • кисле молоко - 500 г;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • кунжут для посипання;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Змішайте кефір, мед, сухі дріжджі і сіль. Поступово всипте до них борошно і замісіть тісто. Накрийте його і поставте в тепло на 40 хвилин. Після цього беріть тісто столовою ложкою і пальцями, попередньо змоченими в оливковій олії, формуйте з нього круглу булочку.
    Готові пампушки викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і посипте кунжутом. Надішліть деко в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
    Пампушки - рецепт на воді
    Це досить простий рецепт пампушок, за яким на замішування тіста йде буквально 5-10 хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно - 800 г;

  • вода - 700 мл;

  • швидкорозчинні дріжджі - 1 ст. ложка;

  • сіль і цукор - по 1 ст. ложці;

  • кунжут - за смаком;

  • Пампушки - рецепт
  • рослинна олія для змащування.


  • Приготування
    Воду, яка повинна бути теплою, вилийте в миску, розчиніть в ній дріжджі, потім всипте цукор і сіль. Добре все перемішайте, а потім поступово додайте борошно. Знову все ретельно змішайте, після чого накрийте тісто кришкою і поставте в тепле місце на 3-4 години. За цей час кілька разів перемішайте його.
    Коли час закінчиться, розділіть тісто на частини, розкладіть по формах і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.