Свіжа домашня випічка подобається як дорослим, так і дітям, тому якщо ви хочете порадувати своїх домашніх, ми пропонуємо вам рецепти пампушок, технологія приготування яких подібна пампушків , а результат обов'язково припаде до смаку усій родині.
Пампушки з сиру - рецепт
Цей рецепт смачних пампушок точно оцінять діти, для яких вони стануть улюбленим блюдом.
Інгредієнти: сир - 1 упаковка; борошно - 1 ст.; яйце - 3 шт.; цукор - 3 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; рослинна олія для смаження. Приготування Сир перетріть з яйцями і цукром. Потім додайте борошно і соду, гашену оцтом. Ретельно все перемішайте. Рослинна олія розігрійте в казані або глибокій сковороді. Беріть тісто чайною ложкою і опускайте його в киплячу олію. Смажте пампушки до золотистого кольору. Коли сирні пончики будуть готові, розкладіть їх на тарілки і посипте цукровою пудрою.
Пампушки на кефірі - рецепт
Рецепт цих домашніх пампушок не так простий, як попередній, але остаточний результат вартий витрачених зусиль.
Інгредієнти: борошно - 600-800 г; кефір - 1 л; цукор - 1 ст. ложка; сода і сіль - по 1 ч. ложці; рослинна олія для смаження. Приготування Кефір перелийте у велику миску, додайте до нього цукор, сіль і соду, і добре перемішайте. Потім поступово всипте в миску просіяне борошно і замісіть м'яке тісто, якщо воно буде прилипати до рук, додайте ще трохи борошна, але сильно не вимішуйте, інакше воно стане як гума.
Сформуйте з тіста ковбаску, розділіть її на шматочки і зліпіть з них пампушки. У кожній зробіть прорізи і розкладіть готові пампушки на дошці, посипаною борошном. У сковороді нагрійте масло і обсмажте пампушки з обох боків до золотистого кольору.
Рецепт пампушок на сметані
Інгредієнти: сметана - 500 г; яйця - 3 шт.; борошно - 800-900 г; цукор - 7-8 ст. ложки; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - щіпка; мак для посипання; рослинне масло. Приготування Сметану, сіль, 2 яйця, соду і цукор змішати до однорідного стану. Потроху введіть у суміш борошно і замісіть тісто, воно не повинно бути дуже крутим, але і прилипати до рук теж не має. Розкачайте пласт і розріжте його на смужки шириною 3-4 див. Потім розріжте смужки на шматочки будь-якої довжини.
В середині кожного прямокутника зробіть ножем дірку і протягніть через неї одну частину тіста. Розкладіть готові вироби на деко, змащене маслом, змастіть їх збитим яйцем і посипати маком. Пампушки по цьому рецепту готується в духовці при 200 градусах приблизно 20 хвилин.
Пампушки на кисляку - рецепт
Інгредієнти: кисле молоко - 500 г; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; мед - 4 ст. ложки; борошно - 3 ст.; сіль - 1 ч. ложка; кунжут для посипання; оливкова олія - 1 ст. ложка. Приготування Змішайте кефір, мед, сухі дріжджі і сіль. Поступово всипте до них борошно і замісіть тісто. Накрийте його і поставте в тепло на 40 хвилин. Після цього беріть тісто столовою ложкою і пальцями, попередньо змоченими в оливковій олії, формуйте з нього круглу булочку.
Готові пампушки викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і посипте кунжутом. Надішліть деко в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
Пампушки - рецепт на воді
Це досить простий рецепт пампушок, за яким на замішування тіста йде буквально 5-10 хвилин.
Інгредієнти: борошно - 800 г; вода - 700 мл; швидкорозчинні дріжджі - 1 ст. ложка; сіль і цукор - по 1 ст. ложці; кунжут - за смаком; рослинна олія для змащування. Приготування Воду, яка повинна бути теплою, вилийте в миску, розчиніть в ній дріжджі, потім всипте цукор і сіль. Добре все перемішайте, а потім поступово додайте борошно. Знову все ретельно змішайте, після чого накрийте тісто кришкою і поставте в тепле місце на 3-4 години. За цей час кілька разів перемішайте його.
Коли час закінчиться, розділіть тісто на частини, розкладіть по формах і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.