Ми всі намагаємося уникати фаст-фуду, але все ж, страви, які подаються в закусочних, привабливі і для дітей, і для дорослих. Якщо ви захотіли побалувати себе і своїх рідних гамбургерами, то булочки для гамбургерів бажано спекти самостійно.
Молодим, так і досвідченим господиням, цікаво дізнатися, як приготувати булочки для гамбургерів? Чи є якісь особливості в приготуванні цього печеного вироби? Адже всі ми знаємо, що ця випічка відрізняється відмінним смаком. Пропонований рецепт булочок для гамбургерів допоможе зробити гамбургери , чізбургери і фішбургера, приготовлені вдома, не менш смачними, ніж у знаменитих фаст-фуд кафе, але зате ви подбаєте про те, щоб компоненти, що входять до їх складу були безпечні для здоров'я.
Булочки з кунжутом для гамбургерів
Інгредієнти: молоко - 05 л; борошно пшеничне - 6 ст.; сухі дріжджі - 1 пакет (10 - 12 м); цукор - 3 ст. ложки; сіль - 2 ч. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; кунжут для посипання. Приготування У питанні, як зробити булочки для гамбургерів, важливим аспектом є консистенція тіста. Якщо тісто буде густе, то булки будуть надмірно щільним, якщо рідким - готова випічка вийде безформною. Тому необхідно не тільки дотримуватися рецептуру, але і «відчувати» тісто. Це може вийти не з першого разу. У тих господинь, які звично взаємодіють з тестом, зазвичай таких проблем не виникає.
Просіваємо половину борошна, додаємо сухі дріжджі, додаємо сіль і цукор. Гріємо молоко до температури тіла, вливаємо його в суміш борошна і інших інгредієнтів, додаємо рослинне масло, вимішуємо рідке тісто лопаткою. Поступово додаємо борошно, загусло місимо тісто руками до тих пір, поки воно не перестане приставати. Тісто на 1 годину залишаємо в спокої, щоб воно дійшло.
Як спекти булочки для гамбургерів? Піднялося тісто ще раз вимішуємо, ділимо на 18 рівних частин і скачуємо з них
кульки. Змащуємо маслом деко і викладаємо на нього кульки з тіста, злегка їх сплющуючи, тоді форма булочок буде ідеальна. А щоб вони набули яскраво-блискучий вигляд, змащуємо їх збитим яйцем. Посипавши зверху кунжутом, залишаємо булочки ще хвилин на 20. Розігріваємо духовку до 220 градусів і ставимо деко з подошедшими булками в гарячу духову шафу на 20 хвилин. Зняту з дека випічку злегка скроплюємо водою і прикриваємо рушником.
Булочки виходять настільки смачними і повітряними, що можна не тільки робити з ними гамбургери, але і просто з'їсти хрустку випічку з чаєм або молоком.