Вернуться назад Распечатать

Пончики зі згущеним молоком

Пончики зі згущеним молоком
Пончики зі згущеним молоком - це по-справжньому солодке і ситне блюдо, яким зрідка варто себе побалувати. Готувати таке ласощі досить просто і швидко, а результат виллється не тільки в пару зайвих сантиметрів на стегнах, але і відмінний настрій від неповторно смачну солодощі.
Як зробити пончики зі згущеним молоком, розберемося в цій статті.

Рецепт пончиків зі згущеним молоком


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вода - 1/2 ст.;

  • сухі дріжджі - 11 г;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • рослинне масло - для смаження;

  • згущене молоко - 1 банка.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати пончики зі згущеним молоком, необхідно активувати сухі дріжджі. Для цього, пакетик дріжджів заливаємо теплою (не гарячою!) водою, додаємо дрібку цукру і залишаємо до появи піни на поверхні рідини.
    Як тільки дріжджі активовані - приступаємо до замішування тіста. В дріжджову суміш додаємо цукор, що залишився, розтоплене вершкове масло, збиті яйця і борошно. Перед додаванням кожної наступної інгредієнта необхідно повністю вмішати попередній.
    Готове тісто на пончики зі згущеним молоком, залишаємо підніматися в теплому місці, і як тільки воно збільшиться вдвічі - обминаємо його і ділимо на невеликі порції, розміром з майбутній пончик. Кожен такий пончик розкачуємо в тонкий коржик, в центр якої поміщаємо чайну ложку згущеного молока. Защипуємо краю коржі так, щоб у підсумку вийшов кульку. Обсмажуємо готові кульки у фритюрі до золотистого кольору, викладаємо на серветку, а перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

    Як приготувати сирні пончики зі згущеним молоком?


    Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Пончики зі згущеним молоком

    Приготування
    Яйця збиваємо з цукром дочиста. Додаємо сир, борошно і гашену соду, ретельно перемішуємо тісто.
    Готову сирну масу ділимо на порції, рівні за розміром одному пончику, для цього тісто зручно набирати ложкою, злегка обвалювати в борошні і формувати в кульку.
    У товстостінному сотейнику або сковороді нагріваємо олію. Беремо сирний кульку, злегка приплющиваем його між долонями, кладемо в центр утворилася коржі чайну ложку згущеного молока і слепляем краю.
    Смажимо сирні пончики по кілька штук за раз до золотистого кольору, подаємо, посипавши цукровою пудрою.