Пончики зі згущеним молоком - це по-справжньому солодке і ситне блюдо, яким зрідка варто себе побалувати. Готувати таке ласощі досить просто і швидко, а результат виллється не тільки в пару зайвих сантиметрів на стегнах, але і відмінний настрій від неповторно смачну солодощі.
Як зробити пончики зі згущеним молоком, розберемося в цій статті.
Рецепт пончиків зі згущеним молоком
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; яйця - 3 шт.; цукор - 2 ст. ложки; вода - 1/2 ст.; сухі дріжджі - 11 г; вершкове масло - 5 ст. ложок; рослинне масло - для смаження; згущене молоко - 1 банка. Приготування Перед тим, як готувати пончики зі згущеним молоком, необхідно активувати сухі дріжджі. Для цього, пакетик дріжджів заливаємо теплою (не гарячою!) водою, додаємо дрібку цукру і залишаємо до появи піни на поверхні рідини.
Як тільки дріжджі активовані - приступаємо до замішування тіста. В дріжджову суміш додаємо цукор, що залишився, розтоплене вершкове масло, збиті яйця і борошно. Перед додаванням кожної наступної інгредієнта необхідно повністю вмішати попередній.
Готове тісто на пончики зі згущеним молоком, залишаємо підніматися в теплому місці, і як тільки воно збільшиться вдвічі - обминаємо його і ділимо на невеликі порції, розміром з майбутній пончик. Кожен такий пончик розкачуємо в тонкий коржик, в центр якої поміщаємо чайну ложку згущеного молока. Защипуємо краю коржі так, щоб у підсумку вийшов кульку. Обсмажуємо готові кульки у фритюрі до золотистого кольору, викладаємо на серветку, а перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
Як приготувати сирні пончики зі згущеним молоком?
Інгредієнти: сир - 250 г; яйце - 2 шт.; борошно - 1 1/2 ст.; цукор - 4 ст. ложки; сода - 1/2 ч. ложки; згущене молоко - 1 банка; рослинне масло - для смаження. Приготування Яйця збиваємо з цукром дочиста. Додаємо сир, борошно і гашену соду, ретельно перемішуємо тісто.
Готову сирну масу ділимо на порції, рівні за розміром одному пончику, для цього тісто зручно набирати ложкою, злегка обвалювати в борошні і формувати в кульку.
У товстостінному сотейнику або сковороді нагріваємо олію. Беремо сирний кульку, злегка приплющиваем його між долонями, кладемо в центр утворилася коржі чайну ложку згущеного молока і слепляем краю.
Смажимо сирні пончики по кілька штук за раз до золотистого кольору, подаємо, посипавши цукровою пудрою.