Рецепт слойок з бананом неодмінно знадобиться всім тим, хто звик радувати гостей і сім'ю корисними ласощами, не виходячи з дому. Безумовно, немає нічого краще парочки слойок з бананом і сиром за ранковою кавою.
Настав час дізнатися, як приготувати слойки з бананом і упевнитися в тому, що ароматний і ніжний десерт готується за лічені хвилини. Для економії часу ми радимо господиням купувати вже готове листкове тісто в магазині, щоб порадувати домашніх частуванням до чаю, або ж здивувати несподівано гостей.
Слойки з бананом та яблуком
Інгредієнти: тісто листкове дріжджове - 2 упаковки; масло вершкове - 100 г; цукор - половина склянки, яблука - 1 шт.; банани - 5 шт. Приготування Тісто розморожуємо, розкачуємо і нарізаємо трикутничками. Потім промиваємо фрукти, очищаємо банани від шкірки і нарізаємо великими шматочками. Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини і нарізаємо тонкими часточками. Після чого кожен трикутничок загортаємо великий шматочок банана і часточку яблука, присипаємо начинку цукром. Потім поміщаємо всі слойки на лист, заливаємо розтопленим на водяній бані олією і цукром. Тепер відправляємо булочки в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Виймаємо слойки відразу ж після того, як верхівки стануть корічневеть. Подавати випічку можна з шоколадною пастою або згущеним молоком, все залежить від того наскільки ви любите солодке.
Наступний рецепт трохи відрізняється від попереднього тим, що готуються слойки ще і з шоколадом, що просто не може не порадувати великих і маленьких ласунів.
Слойки з бананом та шоколадом
Інгредієнти: тісто листкове бездріжджове - 1 упаковка; банани - 3 шт.; шоколад молочний або гіркий - 100 г; яйце куряче - 1 шт.; масло вершкове - 20 г; борошно - 2 ст. л. Приготування Тісто розморожуємо, розкачуємо і нарізаємо квадратиками. Шоколад розламуємо на плиточки. Кожен квадратик тесту посипаємо борошном. Потім очищаємо банани й нарізаємо кружечками. Після чого в кожен квадратик тіста кладемо по 3-4 часточки фрукта і по дві часточки шоколаду. Далі кожен край конвертика защипуємо так, щоб шоколад не розтікся в той момент, коли розтане в печі. На лист викладаємо папір для випічки і гарненько змащуємо рослинним маслом. Потім викладаємо наш десерт із бананів . Відправляємо слойки в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Перед подачею випічку можна посипати шоколадною крихтою, прикрасити ягодами полуниці, часточками ківі або залишилися кружечками банани.