Вернуться назад Распечатать

Слойки з джемом

Слойки з джемом
Пропонуємо вашій увазі кілька простих і доступних рецептів домашньої випічки. Ми розповімо, як приготувати слойки з джемом. Принадність у тому, що зробити їх можна і з готового тіста, тоді процес приготування займе зовсім небагато часу і зусиль!

Рецепт слойок з джемом


Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто (заморожене) - 1 кг;

  • яйця - 1 шт.;

  • пшеничне борошно - 100 г;

  • джем - 600 г;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • пудра цукрова - 150 р.


  • Приготування
    Готове тісто дістаємо з морозилки і залишаємо його хвилин на 20 при кімнатній температурі. Потім кожен з 4 аркушів розрізаємо на 4 приблизно однакові частини. У нас вийде 16 заготовок для майбутніх шарувань. Насипаємо на дошку трохи борошна, розподіляємо її по поверхні, кладемо шматочок тіста і злегка розкачуємо його в одному напрямку. Тепер відокремлюємо білок від жовтка, маку пензлик в білок і змащуємо краї тіста. Ложкою кладемо джем посередині вироби і злегка розрівнюємо його по поверхні. Накриваємо зверху другим шматочком тесту і притискаємо краю, щоб вони добре злиплися. А потім закріплюємо краю виделкою. Подібним чином готуємо 8 шарувань. Робочу поверхню змащуємо рослинним маслом, розміщуємо слоечки і залишаємо при кімнатній температурі години на 2. І тільки після цього відправляємо їх у духовку, нагріту до 200 градусів і випікаємо близько 20 хвилин. Дивовижні слойки з варенням готові!

    Слойки з абрикосовим джемом


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 1 кг;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • джем абрикосовий - 350 г;

  • пудра цукрова.


  • Приготування
    Тісто розморожуємо природним чином при кімнатній температурі близько 40-50 хвилин. Потім злегка розкачуємо і нарізаємо прямокутниками. Половину з них залишаємо цілими, а у другій половині вирізаємо кружечки, щоб вийшла як би рамочка. Цілі
    Слойки з джемом
    прямоугольнички змащуємо білком і укладаємо зверху рамочки. Змащуємо рослинним маслом деко, зверху кладемо заготовки з листкового тіста . Всередину кожної кладемо трохи джему і відправляємо слойки в розігріту духовку. При температурі 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин. Готові слоечки посипаємо зверху цукровою пудрою.
    Калорійність слойок з джемом становить близько 380 ккал на 100 г продукту. Це, звичайно, не так мало. Але порівняно з креязиками тортами слойки все-таки більш диетични. Ну а якщо ви дбаєте про свою фігуру, то і слоєчками захоплюватися теж не потрібно. Все добре в помірних кількостях!