Давайте приготуємо з вами сьогодні неймовірно ніжні, смачні і тануть у роті слоечки з полуницею. Така випічка виглядає дуже красиво і з легкістю прикрасять ваш стіл.
Рецепт слойок з полуницею
Інгредієнти: листкове готове тісто - 500 г; молоко - 2 ст.; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; куряче яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 3 ст. ложки; ваніль - 5 г; вершкове масло - 1 ч. ложка; свіжа полуниця - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати слойки з полуницею. Листкове тісто розкачуємо, нарізаємо квадратиками, викладаємо на деко і ставимо його в духовку на 15 хвилин, поки тісто не підрум'яниться. Цим часом приготуємо поки крем: в каструльці змішуємо яйце з цукром, вливаємо молоко, всипаємо борошно і додаємо ваніль. Ставимо ємність на середній вогонь і готуємо до загустіння. Хвилини за 2 до зняття кладемо вершкове масло і перемішуємо. Тепер гострим ножем розрізаємо готові квадратики тіста поперек на дві частини, наповнюємо кремом і зверху викладаємо промиті і висушені ягоди полуниці.
Слойки з замороженою полуницею
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; заморожена полуниця - 500 г; мед рідкий - 100 мл; свіжий розмарин - 2 шт.; цукрова пудра - за смаком; запашний перець горошком - 4 шт. Приготування З листкового тіста спочатку готуємо основу для шарувань: розкачуємо тісто розрізаємо на квадрати
і на великий кладемо квадратик поменше. Ставимо випікати в розігріту духовку на 15 хвилин. Цим часом готуємо начинку: мед кладемо в сотейник, додаємо горошинки перцю і свіжий розмарин, доводимо все на слабкому вогні до кипіння, помішуємо і вимикаємо. Полуницю розморожуємо, ріжемо кубиками, заливаємо розмариновим медом і перемішуємо. Тепер викладаємо в слойки по чайній ложці полунично-медової маси і посипаємо цукровою пудрою.
Любите випічку з ягодами? Тоді радимо зробити слойки з вишнею для вечірнього чаювання.