Вернуться назад Распечатать

Рулет з бананом

Рулет з бананом
Звичайно, приготування бісквітних рулетів - заняття не з простих, воно вимагає відповідних навичок і базових умінь створення кондитерських виробів. Однак, якщо ви володієте останніми, то рецепти з нашої статті стануть знахідкою у вашій кулінарній книзі. Як приготувати рулет з бананом читайте нижче.

Рецепт шоколадного рулету «Жираф» з бананом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • какао порошок - 2 ст. ложки.


  • Для крему:

  • згущене молоко (варене) - 1 банку.


  • Для начинки:

  • банан.


  • Приготування

  • Яєчні жовтки відділяємо від білків: половину цукру збиваємо з жовтками, а половину - з білками. Останні потрібно збити в піну. Тепер обережно з'єднайте обидві суміші яєчні і, постійно помішуючи, потихеньку додаємо попередньо просіяне борошно.

  • Рулет з бананом

  • Тісто ділимо на дві половини і одну з них змішуємо з какао-порошком.

  • Деко застеляємо папером для випічки, на яку товстими лініями наносимо малюнок плям жирафа з допомогою простого олівця.

  • Рулет з бананом

  • Тісто без какао переливаємо в кондитерський мішок і повторюємо обведення вже з його допомогою.

  • Рулет з бананом

  • Ставимо тісто схопитися в духовці 2-3 хвилини при 180 градусах, а потім заливаємо все шоколадної частиною. Випікаємо бісквіт 15-20 хвилин при 180 градусах.

  • Рулет з бананом

  • Потім перекладаємо корж на рушник, змащуємо згущеним молоком викладаємо скибочки банана. Звертаємо бісквітний рулет з бананом і згущеним молоком і залишаємо його охолонути.

  • Рулет з бананом

  • Ось і все наш бісквітний рулетик "Жираф" з бананом готовий!

  • Рулет з бананом


    Рецепт бісквітного рулету з бананом


    Інгредієнти:

  • цукор - 125 г;

  • борошно - 125 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • варене згущене молоко - 200 г;

  • банани - 2 шт.;

  • вершки для збивання - 100 мл;

  • цукрова пудра;

  • шоколад - 10 р.


  • Рулет з бананом
    Приготування
    Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера 10 хвилин - у результаті у вас повинна вийти легка маса з гострими піками. Обережно помішуючи повітряну яєчну масу, підсипаємо до неї попередньо просіяне борошно. Виливаємо тісто на деко (30х20 см, покрите пергаментним папером) і випікаємо при 180 градусах 10 хвилин. Звертаємо гарячий корж за допомогою вологого рушника (не забудьте видалити пергамент із зворотного боку коржа) і залишаємо повністю охолонути. Остиглий рулет обережно розгортаємо, змащуємо згущеним молоком. Вершки збиваємо і розподіляємо їх поверх згущеного молока. Вінчаємо десерт банановими шматочками і згортаємо рулет назад.
    Прикрашаємо рулет залишками згущеного молока, тертим шоколадом і цукровою пудрою.