Звичайно, приготування бісквітних рулетів - заняття не з простих, воно вимагає відповідних навичок і базових умінь створення кондитерських виробів. Однак, якщо ви володієте останніми, то рецепти з нашої статті стануть знахідкою у вашій кулінарній книзі. Як приготувати рулет з бананом читайте нижче.
Рецепт шоколадного рулету «Жираф» з бананом
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 4 шт.; борошно - 1 ст.; цукор - 1 ст.; какао порошок - 2 ст. ложки. Для крему:
згущене молоко (варене) - 1 банку. Для начинки:
банан. Приготування Яєчні жовтки відділяємо від білків: половину цукру збиваємо з жовтками, а половину - з білками. Останні потрібно збити в піну. Тепер обережно з'єднайте обидві суміші яєчні і, постійно помішуючи, потихеньку додаємо попередньо просіяне борошно. Тісто ділимо на дві половини і одну з них змішуємо з какао-порошком. Деко застеляємо папером для випічки, на яку товстими лініями наносимо малюнок плям жирафа з допомогою простого олівця. Тісто без какао переливаємо в кондитерський мішок і повторюємо обведення вже з його допомогою. Ставимо тісто схопитися в духовці 2-3 хвилини при 180 градусах, а потім заливаємо все шоколадної частиною. Випікаємо бісквіт 15-20 хвилин при 180 градусах. Потім перекладаємо корж на рушник, змащуємо згущеним молоком викладаємо скибочки банана. Звертаємо бісквітний рулет з бананом і згущеним молоком і залишаємо його охолонути. Ось і все наш бісквітний рулетик "Жираф" з бананом готовий! Рецепт бісквітного рулету з бананом
Інгредієнти: цукор - 125 г; борошно - 125 г; яйця - 3 шт.; варене згущене молоко - 200 г; банани - 2 шт.; вершки для збивання - 100 мл; цукрова пудра; шоколад - 10 р. Приготування Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера 10 хвилин - у результаті у вас повинна вийти легка маса з гострими піками. Обережно помішуючи повітряну яєчну масу, підсипаємо до неї попередньо просіяне борошно. Виливаємо тісто на деко (30х20 см, покрите пергаментним папером) і випікаємо при 180 градусах 10 хвилин. Звертаємо гарячий корж за допомогою вологого рушника (не забудьте видалити пергамент із зворотного боку коржа) і залишаємо повністю охолонути. Остиглий рулет обережно розгортаємо, змащуємо згущеним молоком. Вершки збиваємо і розподіляємо їх поверх згущеного молока. Вінчаємо десерт банановими шматочками і згортаємо рулет назад.
Прикрашаємо рулет залишками згущеного молока, тертим шоколадом і цукровою пудрою.