Хочете пригостити своїх рідних або гостей смачною домашньою випічкою? Тоді приготуйте для них оригінальні і смачні булочки з листкового тіста з сиром з описаних нижче рецептами.
Листкове бездріжджове тісто з сиром
Інгредієнти: тісто листкове бездріжджове - 500 г; сир - 300 г; куряче яйце - 1 шт.; кунжут - за смаком; цукрова пудра; вершки - 20 мл Приготування Беремо готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо його, розгортаємо в тоненький пласт і ріжемо на прямокутники. Сир шаткуємо тонкими смужками і викладаємо кожну пластину на шматочок тіста. Зверху накриваємо ще одним шаром тіста, щільно защипуємо краю і скручуємо слойки спіралькою.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, деко скроплюємо водою і викладаємо на неї наші булочки. У яйця акуратно відокремлюємо жовток, змішуємо його з вершками і промазуємо слойки цією сумішшю, посипаючи кунжутом. Випікаємо приблизно хвилин 20. Готове тісто з сиром злегка прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу!
Листкове тісто з плавленим сиром
Інгредієнти: маргарин - 100 г; сметана - 3 ст. ложки; сода - щіпка; борошно - 1 ст. Для начинки:
плавлений сирок - 2 шт.; цибулина - 3 шт.; яйце - 3 шт. Приготування Отже, із зазначених інгредієнтів замішуємо круте тісто і прибираємо його на 20 хвилин у холодильник. Тим часом подрібнюємо цибулю, злегка підсмажуємо його на сковороді, додаємо сирі курячі яйця і тертий плавлений сирок . Тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо в тонкі пласти. На один шматочок викладаємо рівномірно начинку і накриваємо другим шаром тесту. Гарненько защипуємо краї пирога і запікаємо його в духовці до готовності.
Рецепт листкового тіста з сиром
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 500 г; сир адигейський 300 г; яйце - 2 шт.; ячний жовток -1 шт.; масло вершкове - 100 г; зелень кропу; спеції. Приготування Адигейський сир викладаємо в миску і гарненько розтираємо виделкою до отримання дрібної крихти. Потім додаємо сирі яйця, солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Зелень кропу промиваємо, подрібнюємо і додаємо до начинки. Розморожене заздалегідь тісто розділяємо на 3 рівні частини і розкачуємо кожну смужки шириною 10 см, а завдовжки - близько 40 див. Охолоджене вершкове масло натираємо на тертку і викладаємо на середину кожної смуги. Зверху покриваємо всі приготовленої начинкою, акуратно складаємо смугу навпіл і робимо защипи. Точно також чинимо з іншими двома смужками.
Потім беремо 3 одержані ковбаски, туго з'єднуємо їх з одного краю, акуратно заплітаємо у косу і закріплюємо краю. Змащуємо рулетик яєчним жовтком і запікаємо 25 хвилин в розігрітій духовці. Ось і все, листкове тісто з адигейський сиром готово!
Кефірний тісто з сиром
Інгредієнти: Для тіста: кефір - 1 склянка; борошно - 2 ст.; сіль і цукор - за смаком. Для начинки:
сир - 300 г; яйце - 1 шт.; зелень. Приготування Отже, давайте спочатку зробимо з вами начинку. Для цього сир натираємо на крупній тертці, додаємо сире куряче яйце, подрібнену свіжу зелень і ретельно перемішуємо. Кефір з'єднуємо з цукровим піском і сіллю,
поступово підсипаємо пшеничне борошно і замішуємо гладке тісто пружне, яке прибираємо на 40 хвилин у тепле місце.
Потім ділимо його на 2 рівні частини, розкачуємо кожну в пласт, змащуємо вершковим маслом, звертаємо в рулет і прибираємо для охолодження на 30 хвилин у холодильник. Після цього відрізаємо ножем невеликі шматочки, формуємо з них квадратики, викладаємо в середину начинку і загортаємо трикутником. Обсмажуємо слойки на сковороді в рослинному маслечко до рум'яного кольору.