Свіжа випічка, безумовно, смачна і сама по собі, але хіба може вона зрівняється з випічкою в глазурі? Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами глазурі , які можуть доповнити або змінити смак готового блюда в кращу сторону.
Глазур для булочок з корицею
Інгредієнти: крем-сир - 120 г; цукрова пудра - 1 ст.; вершкове масло - 1/4 ст.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки. Приготування Крем-сир з допомогою міксера збиваємо з цукровою пудрою до утворення гладкою, блискучою і повітряної маси. Поступово вводимо в сирну суміш м'яке вершкове масло і ванільний екстракт, не перестаючи збивати нашу глазур. Готову глазур розподіляємо по залишеному булочкам за допомогою кондитерського шпателя, або ножа для масла.
Біла цукрова глазур для булочок
Інгредієнти: вершкове масло - 4 ст. ложки; цукрова пудра - 2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; гаряча вода - 3-6 ст. ложок. Приготування Пропонуємо вам ще один варіант, як зробити цукрову глазур для булочок. М'яке вершкове масло кімнатної температури, збиваємо з цукровою пудрою і невеликою кількістю ванільного екстракту (за бажанням). Тепер, не перестаючи збивати масло, додаємо в майбутню глазур, по 1 ст. ложці води, до тих пір, поки суміш не досягне бажаної консистенції.
Глазур для булочок з маком
Інгредієнти: вершкове масло - 4 ст. ложки; цукрова пудра - 2 ст.; кленовий сироп - 1/2 ст.; вершки (жирні) - 2 ст. ложки. Приготування У сотейник кладемо шматочки масла і розтоплюємо їх. Поступово додаємо до маслу цукрову пудру, не перестаючи збивати суміш. Слідом за цукром в хід йде кленовий сироп, а потім і вершки. Прибираємо глазур з вогню, ще раз переконуємося в її однорідності, і поливаємо готовою сумішшю злегка остиглі булочки з маком.
Рецепт глазурі для булочок
Інгредієнти: цукрова пудра - 1 ст.; мед (рідкий) - 2 ст. ложки; молоко - 1 ст. ложка; кориця - 1/2 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Цукрову пудру попередньо просіваємо, щоб позбавиться від можливих грудок. Після, додаємо до пудрі корицю, щіпку солі і трохи меду. Розбавляємо суміш інгредієнтів молоком, до бажаної консистенції.
Якщо суміш вийшла дуже густий - не поспішайте заливати все молоком, достатньо лише 1-2 столових ложок, щоб досягти густої консистенції. Готову глазур рівномірно розподіляємо по злегка остигнув булочкам.