Величезний вибір різних хлібобулочних виробів представлений у магазинах. Але ми то знаємо, що домашня випічка набагато смачніше! Нижче вас чекають цікаві рецепти приготування булочок з начинкою.
Булочки з сирною начинкою
Інгредієнти: листкове тісто - 4 листків; яйця - 2 шт.; жовток - 1 шт.; сир - 300 г; цукор - 1 ст. ложка; цедра 1 лимона; мак для присипки. Приготування З'єднуємо сир , цукор, яйця, терту на дрібній тертці цедру лимона і перемішуємо до утворення однорідної маси. Лист листкового тіста розрізаємо на 4 квадрата. Кожен з них розкочуємо качалкою і на середину викладаємо начинку. Краї тіста піднімаємо догори і акуратно скріплюємо, надаючи круглу форму булочці. Деко вистилаємо пергаментним папером, викладаємо наші заготовки, змащуємо їх збитим яєчним жовтком і посипаємо маком. При температурі 200 градусів запікаємо 25 хвилин.
Як робити булочки з лимонною начинкою?
Інгредієнти: борошно - 25 склянки; сметана - 100 г; дріжджі сухі - 7 г; молоко - 80 мл; сіль - 025 ч. ложки; масло вершкове - 60 г; вода - 80 мл; цукор ванільний - 1 пакетик; лимони - 3 шт.; цукор коричневий - 05 склянки; сир вершковий - 50 г; пудра цукрова - 025 склянки; цукор - 4 ст. ложки. Приготування У тепле молоко додаємо 1 столову ложку цукру, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15. Потім вливаємо теплу воду, додаємо сметану, масло вершкове та інший цукор. Потихеньку додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Залишаємо приблизно на 1 годину підходити.
Для начинки цедру з 3 лимонів натираємо на дрібній тертці і змішуємо з коричневим цукром. Тонко розкачуємо тісто і за допомогою склянки вирізаємо кружечки, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом і викладаємо начинку. З'єднуємо по 3 гуртка і викладаємо їх у форми для випічки кексів. Випікаємо При 200 градусах 20 хвилин. Для глазурі вершковий сир розтираємо з цукровою пудрою і лимонним соком (1 ст. ложка). Отриманою сумішшю змащуємо теплі булочки з лимонною начинкою і подаємо до столу.
Здобні булочки з начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 45 склянки; кефір - 200 г; дріжджі сухі - 1 5 ч. ложки; тепла вода - 150 мл; цукор - 4 ст. ложки; ванілін - за смаком; вершкове масло - 50 г; апельсин - 1 шт.; сіль - 1/4 ч. ложки. Для начинки:
яблучний джем - 150 р. Для заливки:
згущене молоко - 4 ст. ложки; молоко - 100 мл; вершкове масло - 1 ст. ложка; яйця - 1 шт. Приготування В 50 мл теплої води розмішуємо дріжджі і 1 чайну ложку цукру, додаємо 1 столову ложку борошна, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. 3 склянки борошна просіваємо з ваніліном, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Решта 100 мл теплої води змішуємо з кефіром. Вливаємо рідину борошняну суміш, додаємо яйце і перемішуємо вінчиком в однорідну масу. Потім додаємо терту апельсинову цедру, дріжджову суміш і перемішуємо. Додаємо розм'якшене вершкове масло, знову перемішуємо і додаємо решту борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його хвилин на 20 підходити.
Після чого викладаємо його на стіл і вимішуємо близько 10 хвилин. Потім велику миску змащуємо рослинним маслом, перекладаємо в неї тісто і прибираємо приблизно на 15 години. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в 2 рази. Обминаємо його, ділимо на невеликі кульки. Накриваємо їх плівкою і даємо відпочити хвилин 10.
Круглу форму змащуємо олією. Кульку тіста злегка притискаємо, всередину кладемо близько 1 чайної ложки джему і защипуємо краю. Викладаємо заготовки на відстані близько 1 см один від одного, накриваємо і залишаємо хвилин на 30. Готуємо заливку: в молоко додаємо вершкове масло, згущене молоко і нагріваємо отриману масу, помішуючи, щоб вийшла однорідна суміш. Заливаємо нею булочки і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів і випікаємо 25 хвилин.
Булочки з шоколадною начинкою
Інгредієнти: борошно - 300 г; цукор - 2 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; масло вершкове - 75 г; яйця - 1 шт.; молоко холодне - 150 мл; сіль - 05 ч. ложки; шоколад гіркий - 100 р. Приготування Борошно з'єднуємо з содою, розпушувачем, сіллю і цукром. Додаємо вершкове масло і розтираємо його з сухою сумішшю. Потім вливаємо молоко і замішуємо тісто. Обробну дошку присипаємо борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 3 мм Розрізаємо його на 12 частин. На середину кожної частини кладемо шматочок шоколаду і загортаємо його в тісто. Краї защипуємо. Деко вистилаємо папером для випічки викладаємо булочки і верх змащуємо збитим яйцем. Випікаємо При 200 градусах 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.