Не знаєте, що приготувати на полуденок до чаю? Пропонуємо вам кілька безпрограшних варіантів - рецептів булочок з сиром.
Булочки з плавленим сиром
Інгредієнти: сухі дріжджі - 7 г; білий кунжут - 10 г; масло рослинне - 30 мл; молоко - 200 мл; борошно - 400 г; цукровий пісок - 20 г; плавлений сир - 100 г; яйце - 1 шт. Приготування У тепле молоко додаємо цукор, сіль, дріжджі, борошно, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин в теплому місці. Потім вливаємо рослинне масло і замішуємо тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо в теплі ще на 40 хвилин. Після цього поділяємо тісто на 16 шматочків і розкачуємо кожен прямокутник товщиною 3 міліметри. Змащуємо рослинним маслом, кладемо на одну половинку плавлений сирок , а на іншій робимо кілька надрізів і нещільно згортаємо рулетом. Викладаємо палички швом вниз на деко, змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом. Випікаємо булочки в розігрітій духовці 20 хвилин.
Заварні булочки з сиром
Інгредієнти: масло вершкове - 125 г; куряче яйце - 3 шт.; вода кип'ячена - 200 мл; борошно пшеничне - 1 ст.; сир твердий - 150 г; спеції. Приготування У каструльку кладемо шматочок вершкового масла, вливаємо воду і додаємо дрібку солі. Ставимо посуд на слабенький вогонь, і постійно заважаючи, доводимо все до кипіння. Потім знімаємо з плити і енергійно збиваючи, поступово всипаємо борошно. Готове тісто перекладаємо в чашу комбайна і даємо йому трохи охолонути. Після цього додаємо по черзі яйця, перемішуємо до однорідного гладкого стану і додаємо тертий сир.
Духовку нагріваємо до 200 градусів, деко для випікання застеляємо пергаментом. Змочуємо столову ложку у воді і викладаємо її на деко акуратні невеликі булочки, на однаковій відстані один від одного. Відправляємо їх у духовку і випікаємо спочатку 10 хвилин, а потім, знизивши температуру до 175 градусів, ще 10 хвилин до золотистого кольору. Далі обережно відкриваємо дверцята духовки, даємо булочкам повністю охолонути і перекладаємо їх на блюдо.
Бразильські булочки з сиром
Інгредієнти: молоко - 05 склянки; кип'ячена вода - 05 склянки; олія ріпакова - 025 ст.; борошно пшеничне - 25 склянки; яйце - 2 шт.; гранульований сир - 120 р. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо розігріватися до 180 градусів. У каструлю наливаємо молоко, доводимо його до кипіння, вливаємо воду, рапсове масло і додаємо сіль. Знімаємо посуд з плити, додаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Після цього вводимо збиті яйця і гранульований сир. Далі формуємо невеличкі кульки, обвалюємо їх у сирі, викладаємо булочки на деко і випікаємо 25 хвилин в духовці до золотисто-коричневого кольору.
Булочки з шинкою і сиром
Інгредієнти: здобні булочки - 6 шт.; шинка - 6 скибочок; сир твердий - 6 скибочок; майонез - 1 ст. ложка. Для соусу:
столова гірчиця - 1 ст. ложка; масло топлене - 1 ст. ложка; томатний соус - 05 ч. ложки; мак - 05 ст. ложки; цибулевий порошок - 05 ст. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо розігріватися до температури 180 градусів, встановивши решітку посередині. Булки розрізаємо навпіл, внутрішню частину змащуємо майонезом і вкладаємо в кожну по скибочці шинки, зверху - сир. Накриваємо булочку верхушечкой і перекладаємо заготовки на деко.
Тепер давайте приготуємо соус. Для цього гірчицю з'єднуємо з топленим маслом, кладемо томатний соус і цибульний порошок. Масу добре розмішуємо і покриваємо їй наші булочки. Зверху посипаємо кожну насінням маку, накриваємо фольгою і відправляємо на 10 хвилин у духовку.