Приготувати страву родом з дитинства просто: натуральні продукти і мінімум кулінарної вправності - все, що вам знадобиться. Рецепти соковитою з сиром і пісочного тіста для них ми опишемо далі.
Як приготувати сочні з пісочного тіста?
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 1 шт.; вершкове масло - 100 г; борошно - 2 ст.; сіль - щіпка; цукор - 1/2 ст.; сода - 1 ч. ложка; лимонний сік - 2 ч. ложки; сметана - 3 ст. ложки. Для начинки:
сир - 200 г; цукор - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст. ложка; яєчний жовток - 2 шт. Приготування Для приготування тіста яйце слід збити з цукром дочиста, після чого додати в яєчну суміш розтоплене вершкове масло і сметану. Борошно просіваємо і порціями підсипаємо в яєчно-масляну масу. Як тільки тісто стане в'язким - додайте гашену лимонним соком соду і продовжуєте замішування, підсипаючи борошно. Готове пісочне тісто для соковитою повинно бути податливим, але не буде липнути до рук. Загорнути тісто плівкою і кладемо в холодильник на 15-20 хвилин.
Тим часом займемося начинкою. Сир розтираємо з яйцем і цукром, додаємо столову ложку борошна. При бажанні сирну начинку можна урізноманітнити ваніліном.
Остигле тісто ділимо на порції рівного розміру, розкачуємо тісто в круглий пласт, краї якого обрізаємо фігурним ножем. В центр основи з тіста кладемо ложку сирної начинки і звертаємо сочні навпіл. Краї можна заліпити або залишити вільними.
Щоб сочні вийшли блискучими і рум'яними по закінченню готування, перед тим, як поставити їх у духовку, змастіть верхівку збитим яйцем. Тепер залишається лише випекти сочні з сиром в духовці, розігрітій до 200-220 градусів протягом 20-30 хвилин.
Рецепт соковитою з пісочного тіста з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 2 шт.+1 шт.; сметана - 200 г; борошно - 600 г; розпушувач - 2 ч. ложки; вершкове масло - 150 г; цукор - 160 р. Для начинки:
сир - 300 г; яйце - 2 шт.; ванілін - щіпка; яблука - 2 шт.; сметана - 2 ст. ложки; цукор - 100 г; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Яйця (2 шт) збиваємо з цукром, додаємо розтоплене масло і починаємо замішувати тісто, поступово підсипаючи просіяне з розпушувачем борошно. Готове тісто охолоджуємо протягом 20-30 хвилин.
Для начинки сир змішуємо з цукром і яйцями, додаємо сметану і борошно. Очищені від шкірки яблука натираємо на дрібній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Змішуємо яблука з сиром і викладаємо на кружечки розкатаного тіста. Змащуємо сочні збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.