Сочні - російські пиріжки з різноманітною начинкою. Вони являють собою складений навпіл кружечок з тіста, на одну половинку якого кладуть сир і прикривають другою половинкою. Краї пиріжка не защипують, але начинка при цьому не вивалюється. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сочні на кефірі.
Рецепт сочні на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 05 ст.; кефір - 1 склянка; масло вершкове - 100 г; борошно - 3 ст.; сода. Для начинки:
білок яєчний - 1 шт.; сир - 350 г; цукор - 2 ст. ложки; борошно -1 ст. ложка; яблуко - 1 шт. Приготування Яйце гарненько збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор-пісок і соду. Потім вливаємо домашній кефір , кидаємо сіль, кладемо розм'якшене масло і все збиваємо. Після цього додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Далі ставимо його в холодильник, щоб воно стало більш еластичне.
Цим часом переходимо до приготування начинки: розтираємо сир з цукром, додаємо нарізані кубиками яблучка і збитий яєчний білок. Підсипаємо трохи борошна і ретельно перемішуємо.
Тісто розкачуємо, вирізаємо склянкою гуртки, кладемо начинку, ліпимо пиріжки, змащуємо яйцем і випікаємо ароматні сочні на кефірі в гарячій духовці 15 хвилин.
Сочні з сиром на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 50 г; цукор - 3 ст. ложки; яйце - 1 шт.; кефір - 3 ст. ложки; борошно - 15 склянки; сода - щіпка. Для начинки:
сир - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; яєчний білок - 1 шт.; манка - 2 ст. ложки; сметана - 1 ст. ложка; яєчний жовток для змазування. Приготування Отже, розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукровим піском до повного розчинення крупинок. Потім розбиваємо куряче яйце, виливаємо кефір, всипаємо просіяне борошно, додаємо щіпку соди і солі. Після цього
замішуємо однорідне еластичне тісто і прибираємо його в холодильник.
Далі переходимо до приготування начинки. Для цього сир розтираємо з цукром, додаємо збитий яєчний білок, всипаємо манну крупу, кладемо сметану і все ретельно перемішуємо.
Тепер охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт і склянкою вирізаємо кружечки. На кожну заготовку кладемо сирну начинку, акуратно притискаємо її, формуємо сочник і викладаємо на змащене рослинним маслом деко. Зверху покриваємо пиріжки яєчним жовтком і випікаємо приблизно 15 хвилин в духовці при температурі 200 градусів. Готові сочники подаємо до гарячого чаю або кави.