Ми звикли, що розтягаї готуються лише з солоною начинкою. Традиційно в цьому пиріжку можна зустріти м'ясо, рибу, птицю, рис з овочами і яйцем. Ми ж пропонуємо вам спробувати пиріжки з повидлом - смачне солодке блюдо до чаю.
Рецепт розтягаїв з повидлом
Інгредієнти: молоко - 500 мл; розпушувач - 9 м; дріжджі свіжі - 22 м; цукор - 60 г; яйця курячі - 2 шт.; жир кулінарний - 60-70 г; рослинне масло - 250 мл; ванілін - 1/2 пакетика; сіль - 1 ч. ложка; борошно - 800 г; повидло. Приготування Перед тим, як спекти розтягаї з повидлом, необхідно розвести дріжджі. Для цього спершу змішуємо масло з жиром і ставимо підігріватися в мікрохвильову піч або на водяну баню до повного розчинення. Змішуємо масло з молоком і знову підігріваємо масу до теплого. Додаємо в суміш дріжджі і трохи цукру для їх підживлення. Чекаємо, поки дріжджі активізуються 5-7 хвилин, після чого додаємо яйця, цукор, що залишився, сіль, ванілін і перемішуємо.
Борошно ретельно змішуємо з розпушувачем і всипаємо до масляно-молочної суміші. Замішуємо тісто міксером протягом 10-12 хвилин. Потім переходимо на подпиленную борошном робочу поверхню і обминаємо тісто ще хвилин 5. Змащуємо ємність рослинним маслом, викладаємо ком тесту і залишаємо його підходити в теплому місці близько півтора годин. Далі тісто можна розділити на порції, розкачати в корж і викласти поверх повидло. Краї готового пиріжка защипуємо, на манер вареника, залишаючи в центрі отвір, або заліплюємо будь-яким іншим зручним для вас способом.
Перед випічкою булочки бажано змастити вершковим або рослинним маслом. Випікаються пиріжки-пиріжки з повидлом при 180 градусах. Півгодини достатньо для того, щоб незабаром на вашому столі красувалися рум'яні пироги.
Смачний розтягаї з повидлом
Інгредієнти: вода - 250 мл; дріжджі сухі - 7 р. цукор білий - 60 г; пшеничне борошно - 500 г; курячі яйця - 2 шт.; вершкове масло - 80 р. Приготування Починаємо готування, розведення дріжджів 250 мл теплої води. У розчин бажано додати столову ложку цукру. Решту ж цукор змішуємо з просіяним борошном. Додаємо в суху суміш одне яйце, розтоплене масло і вливаємо дріжджовий розчин. Даємо тісту підійти протягом півтори години і ділимо на порції. Кожну порцію розгортаємо в коржик, в центр викладаємо повидло і защипуємо краю. Змащуємо булочки збитим яйцем і викладаємо на деко. Розтягаї будуть готується близько півгодини при 180 градусах.