Шоколад один з найулюбленіших десертів, а шоколадний торт - це справжнє свято. Рецептів і способів як готувати шоколадний торт безліч, і кожен по-своєму унікальний. Не обов'язково чекати святкової дати, щоб спекти шоколадний торт. Це можна зробити просто для того, щоб підняти собі настрій.
Як спекти шоколадний торт? Повірте, це досить легко. Не варто думати, що раз торт шоколадний, значить, він вимагає високої майстерності і немислимих продуктів. Для того щоб спекти шоколадний торт в домашніх умовах, потрібно просто відкрити холодильник, де ви обов'язково знайдете всі необхідні продукти.
Шоколадний торт на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 35 ст.; кефір - 05 л; яйця - 4 шт.; цукор - 15 ст.; сода - 2 ч. ложки; какао - 2 ст. ложки. Для крему:
сметана - 25 ст.; цукор - 15 ст. Приготування Змішайте цукор і какао, потім вилийте в суміш кефір. Додайте соду і борошно. Окремо збийте білки, поступово додаючи жовтки. Вилийте збиті яйця в тісто і повільно перемішайте. Спечіть 5-6 коржів в духовці при температурі 180 градусів. Час випікання - 40 хвилин.
Приготуйте крем, збивши сметану з цукром, і промажте кремом коржі. Залиште торт на ніч, щоб він добре просочився. Прикрасьте торт стружкою з шоколаду і фруктами за смаком.
Шоколадний торт з полуницею
Інгредієнти: Для пісочного тіста:
борошно - 250 г; цукор - 100 г; яйця - 1 шт.; вершкове масло - 125 г; розпушувач тіста - 1 ч. ложка; ванілін. Інгредієнти
борошно - 250 г; цукор - 150 г; яйця - 4 шт.; вершкове масло - 100 г; какао - 1 ст. ложка; розпушувач тіста - 1 ч. ложка. Для крему і прикраси:
вершки - 500 мл; какао - 1 ч. ложка; цукрова пудра; полуничний джем; полуниця - 500 г; шоколад - 100 р. Приготування Спочатку приготуйте пісочне тісто. Змішайте всі інгредієнти і приберете вже готове тісто приблизно на годину в холодильник. Потім розкачайте його, зробіть рівний коло і викладіть на деко з папером для випікання. Поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Для бісквіта збийте масло з цукром, додайте борошно, яйця і залишилися інгредієнти. Так само як і з пісочним тістом зробіть з тіста рівний коло і випікайте 30 хвилин. Поки коржі будуть охолоджуватися, збийте вершки з какао і цукровою пудрою. Корж з пісочного тіста змастіть полуничним джемом. Бісквіт розрізати на два коржі. Перший корж покладіть поверх пісочного з джемом. Змастіть бісквіт кремом і покладіть другий корж. Акуратно обріжте краю торта. Прикрасьте торт тертим шоколадом і полуницею.
Шоколадно-медовий торт
Одне з найбільш смачних сполучень - це мед з гірким шоколадом. Такий торт просто тане у роті. Навіть якщо він постоїть день-другий в холодильнику, його смак не загубиться - навпаки, він починає нагадувати повітряний пудинг.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; цукор - 200 г; вершкове масло - 200 г; яйця - 3 шт.; гашене сода - 1 ч. ложка; молочний шоколад - 100 г; какао - 1 ст. ложка; мед (рідкий) - 100 мл; вода - 200 мл Для глазурі:
гіркий шоколад - 200 г; мед - 70 мл; вода - 50 мл Приготування Розм'якшене масло збийте з цукром. Продовжуючи збивати, додайте яйце і ложку борошна. Добре перемішайте і додайте залишилися яйця, борошно, какао і соду. Розтопіть на водяній бані молочний шоколад і додати його в суміш, разом з медом і гарячою водою. Добре перемішайте. Тісто має бути досить рідким. Вилийте масу в змащену маслом форму і випікайте одну годину при температурі 180 градусів. Для приготування глазурі, змішайте всі інгредієнти, і доведіть на невеликому вогні до однорідності. Готовий торт обмажте глазур'ю і залиште остигати.