Млинці - це улюблене блюдо багатьох людей. Їх нескладно приготувати, та й смак у них просто чудовий, тому вони користуються такою популярністю. На їх основі можна створити млинцевий торт, який стане справжньою прикрасою вашого столу. Начинка для торта може бути абсолютно будь-який, але найбільше задоволення вашій родині доставить шоколадний млинцевий торт, рецепт якого ми зараз вам розповімо.
Млинцевий шоколадний торт
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 5 шт.; борошно - 300 г; вершки - 100 мл; ванілін - 20 г; молоко - 200 мл; сіль - 5 р; цукор - 1 ст. ложка. Для шоколадного крему:
вершки - 200 мл; какао-порошок - 3 ст. ложки; цукрова пудра - 3 ст. ложки; ромова есенція - 1 ч. ложка. олія - 200 р. Для заварного крему:
молоко - 05 л; цукор - 1 ст.; мука - 4 ст. ложки; яєчні жовтки - 4 шт.; ванільний цукор - 20 г; масло вершкове - 150 г; білий шоколад - 100 р. Приготування Змішуємо борошно, яйця, вершки, масло і молоко у великій каструлі, додаємо туди сіль і цукор. Тісто має вийти густим і нагадувати по консистенції жирні вершки. На сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо її, зачерпиваем ополоником тісто і акуратно виливаємо на сковороду. Тепер чекаємо, поки млинець підрум'яниться, і перевертаємо його. Головне завдання - спекти штук десять таких красивих млинчиків. Саме на їх основі трохи пізніше буде створено млинцевий торт з шоколадним кремом.
Після того, як млинці приготовані, починаємо займатися кремом. Спочатку варто зробити звичайний заварний крем. Для цього розтираємо яєчні жовтки з цукром 3-4 хвилини, додаємо борошно і перемішуємо, слідом додаємо півсклянки молока. Молоко, що залишилося, потрібно нагріти і додати в нього підготовлену суміш. Варимо Крем до загустіння, постійно помішуючи. Додаємо в отриману суміш ванільний цукор. Розм'якшуємо вершкове масло збиваємо його на малій швидкості і змішуємо з заварним кремом. Білий шоколад розтоплюємо і додаємо в крем. Намазуємо кремом млинці, збираємо їх разом.
Тепер готуємо шоколадний крем. Для цього потрібно нарізати масло на шматочки, покласти в кухлик, насипати туди цукровий пісок і поставити на вогонь. Коли все це розтане, додаємо в горнятко какао-порошок і вершки. При цьому вміст потрібно постійно помішувати. Слідом вливаємо в гарячу суміш ромову есенцію і ретельно перемішуємо. Отриманим кремом потрібно намазати верх млинцевого торта і його боки. Після всіх вищеописаних дій можна пригощати всю сім'ю найніжнішим блинним тортом з шоколадним кремом.
Торт з шоколадних млинчиків
Любителям оригінальних рецептів ми пропонуємо зробити торт з шоколадних млинців - смачно і дуже незвично.
Інгредієнти: гіркий шоколад - 80 г; молоко - 05 л; борошно - 15 склянки; яйця - 3 шт.; цукрова пудра - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; какао-порошок - 1 ст. ложка; сметана - 400 р. Приготування Спочатку потрібно розтопити шоколад і змішати його з половиною молока, попередньо нагрітого. Молоко, що залишилося перемешивем з однією склянкою борошна, какао-порошком, сіллю і цукровою пудрою. Яйця збиваємо, додаємо в тісто. Для того, щоб воно стало м'якішим кладемо
в нього розтоплене вершкове масло, ром і розтоплений шоколад. Потім все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону постояти 2-3 години.
Через зазначений час розігріваємо сковороду, змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. Потім випікаємо з тіста на сковороді штук вісімнадцять млинців, даємо їм охолонути. У цей час робимо крем, збиваючи сметану з цукровою пудрою. Щоб зібрати торт, викладаємо на тарілку один млинець, наносимо на нього крем, накриваємо млинцем і повторюємо цю процедуру з усіма млинцями. Верх і боки торта обмазуємо кремом, а зверху можна посипати тертим шоколадом. Все, млинцевий шоколадний торт на сніданок готовий.