Цей торт нагадує дитинство, коли у всіх магазинах продавалися різні види «Пташиного молока», але мало хто знає, що справжній торт готували тільки в одному з московських ресторанів, де він і був придуманий. З часом приготування торта "Пташине молоко" добралося і до домашніх кулінарів. Його рецепт змінювався, додавалися нові інгредієнти. Незабаром серед господинь зайняв місце найкращий рецепт, де основою торта була манка, що робить торт ніжним і повітряним. Ми хочемо вам розповісти, як зробити торт "Пташине молоко" в домашніх умовах.
Як готувати торт "Пташине молоко"?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; цукор - 500 г; яйця - 6 шт.; сода - 1 ч. ложка; маргарин - 250 р.; оцет. Для крему:
масло вершкове - 300 р.; цукор - 15 ст.; молоко - 2 ст.; манка - 3 ст. ложки; лимон - 2 шт. Для глазурі:
сметана - 2 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; цукор - 3 ст. ложки; какао - 2 ч. ложки. Приготування Розтопіть маргарин, всипте в нього цукор і добре розмішайте. Додайте по одному яйцю, постійно помішуючи. Загасіть оцтом соду і додайте в тісто. Просіяне борошно поступово додайте в яєчну суміш до отримання однорідної маси без грудочок. Розділіть тісто на дві рівні частини і випікати в духовій шафі два однакових коржа.
Для приготування крему збийте міксером вершкове масло з цукром. Зваріть манну кашу з манки з молоком. Коли ваша каша буде готова, зніміть її з вогню і залиште в стороні. Лимони разом з шкіркою натріть на дрібній тертці і додайте в охолоджену манну кашу. Частинами додайте в кашу цукор і масло. Отриману суміш збийте до отримання однорідної маси. Готовий крем викладіть на корж, а другим накрийте зверху.
У каструлі змішайте цукор, какао і сметану. Поставте на повільний вогонь і варіть, поки суміш не загусне. Потім додайте вершкове масло і добре перемішайте. Готовою глазур'ю полийте торт, добре промазав боки. Залиште торт приблизно на годину-півтора в холодильнику і подавайте до столу.
Рецепт приготування торта "Пташине молоко" зі згущеним молоком
Крем для торта "Пташине молоко" може бути різним, і кожен дає свій певний смак. Найбільше уваги під час приготування вам потрібно приділити саме крему і його інгредієнтів. Так, наприклад, згущене молоко додасть вашому торту ніжний вершковий смак.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 ст.; яйця - 3 шт.; маргарин - 150 г; цукор - 6 ст. ложок; какао - 3 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему:
манка - 2 ст. ложки; молоко - 1 ст.; вершкове масло - 150 г; згущене молоко - 05 банки; цукор - 2 ст. ложки. Для глазурі:
молоко - 4 ст. ложки; какао - 4 ст. ложки; цукор - 4 ст. ложки; вершкове масло - 50 р. Приготування Просійте борошно через сито і змішайте її з какао і розпушувачем. Розітріть яйця з цукром, додайте попередньо розм'якшений маргарин, борошно і замісіть тісто для коржів. Воно повинно вийти не занадто рідким, приблизно як сметана. Змастіть маслом форму, трохи посипте борошном і вилийте в неї ваше тісто. Випікайте корж приблизно 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Для приготування крему зваріть манну кашу. Закип'ятіть молоко і всипте в нього манку, безперервно помішуючи. Каша повинна вийти без грудочок. Додайте в кашу цукор, перемішайте і зніміть з вогню. Після того, як каша охолоне, додайте розм'якшене масло і добре збийте міксером. Додайте згущене молоко в крем і ще раз збийте міксером до стану однорідності.
Всі інгредієнти для глазурі розітріть і трохи підігрійте на маленькому вогні. Глазур не повинна кипіти, а тільки прогрітися.
Остиглий корж розріжте на 2 половини. На одну викладіть крем і зверху покладіть другий корж. Полийте гарячої глазур'ю. Вона повинна трохи стікати з торта. Прикрасьте торт на ваш розсуд.