На відміну від багатьох десертів, які корінням йдуть не тільки в двадцяте століття, а й глибше, рецептом торта «Панчо» всього трохи більше 10 років. З моменту його появи на ринку, багатьом господиням він припав до смаку завдяки легкості приготуванні.
Як готувати торт «Панчо»?
Найчастіше сметанний торт «Панчо» готують на основі бісквітних коржів з додаванням вишні, ківі, ананаси. В оригінальному варіанті фрукти не містяться, і ми розповімо вам, як в домашніх умовах зробити торт «Панчо» за класичним рецептом.
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; цукор - 35 склянки; какао - 6 ст. ложок; сода - 2 ч. ложки; вершкове масло - 100 г; борошно - 3 склянки; горіхи - 1 склянка; сметана (35%) - 5 склянок; шоколад чорний - 50 р. Приготування Спочатку приготуємо бісквіт: збийте яйця з 15 ст. цукру, додайте борошно і соду, погашену в 15 склянках сметани. Всі інгредієнти перемішайте. Потім розділіть тісто на 4 частини, в одну з них додайте 3 ст. ложки какао і випікайте по черзі 4 коржі в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Остиглі коржі світлого кольору наріжте кубиками, корж з какао використовуйте для основи торта.
Приготуйте сметанний крем: 3 склянки сметани збийте з 1 склянкою цукру. Потім починаємо викладати торт: корж з какао викладіть нарізані кубики з бісквіта і залийте кремом. Шари перекладайте і сформуйте тортик. Зверху залийте сметанним кремом торт.
Готуємо шоколадну глазур. Змішуємо в каструльці масло, 8 столових ложок цукру, 3 столові ложки какао і 5 столових ложок сметани. На повільному вогні варимо глазур. Коли глазур захолоне, полийте торт шоколадними нитками, потім поставте його в холодильник для просочення.
Домашній торт «Панчо» нічим не поступається магазинному варіанту і його приготування можна полегшити, якщо не випікати бісквіт, а купити готові коржі. Один з них використовувати в якості основи для торта, а решта наріжте кубиками. У цьому випадку ви отримаєте торт «Панчо» з готових коржів.
Приготування торта «Панчо» допускає використання і різної фруктової начинки. Одна з них - ананаси. Якщо у вас є баночка консервованих ананасів, то наріжте їх скибочками і перекладайте шарами разом з бісквітними кубиками, тим самим ви отримаєте рецепт торта «Панчо» з ананасами, додавши десерту новизни і оригінальності.
Торт «Панчо» з вишнею - рецепт
Урізноманітнити рецепт приготування торта «Панчо» можна по різному, пропонуємо вам додати до звичайних інгредієнтів вишню.
Інгредієнти: вишня заморожена - 200 г; яйця - 6 шт.; цукор - 3 склянки; какао - 4 ст. ложки; сода - 1/3 ч. ложки; сік лимонний - 1/2 ст. ложки; борошно - 2 склянки; горіхи - 1 склянка; сметана (35%) - 700 г; шоколад чорний - 50 р. Приготування Спочатку приготуємо бісквітні коржі: відокремте білки від жовтків, білки збийте міксером в міцну піну. Не припиняючи збивати, додавайте поступово цукор і жовтки. Просіяти какао і всипте в тісто, перемішайте. Потім поступово додайте борошно і соду, погашену соком лимона. Змастіть маслом форму для випічки, застеліть папером, і випікайте при температурі 180 градусів близько 1 години. Готовність коржа визначайте зубочисткою. Якщо верх коржа почне пригорати
, то накрийте його фольгою. Дайте бісквіту охолонути, потім відріжте корж приблизно 15 - 2 см заввишки, залишок наріжте кубиками розміром 3-4 див.
Для крему: збийте сметану міксером до пишної консистенції. Поступово введіть 1 склянку цукру. Бісквітний корж змастіть кремом. Зверху викладіть вишні, попередньо обвалявши їх у цукровій пудрі і горішки. Нарізані кубики з бісквіту вмочайте в сметанний крем і викладайте шаром. Чергуйте шари бісквіту з вишнями та горіхами. Викладіть торт і залийте зверху кремом. Шоколад розтопіть на водяній бані, і нанесіть смачний малюнок.