Цей ефектний вигляд і смачний торт готується дуже легко. А головний його плюс в тому, що для приготування можна використовувати будь-тісто на ваш смак. Так само його можна готувати з фруктовою начинкою і просто під кремом. Тому кожен раз, готуючи по-новому, у вас будуть виходити абсолютно різні торти, не поступаються за смаком один іншому.
Торт "Стос" з заварного тіста
Інгредієнти: вода - 15 склянки; борошно - 15 склянки; маргарин - 200 г; яйця - 6 шт.; сметана - 500 г; цукор - 15 ст.; шоколад - 200 р. Приготування Заварне тісто для торта готується дуже легко. У каструлі закип'ятіть воду з маргарином, потім всипте борошно, не знімаючи з вогню. Перемішайте добре до однорідності. Зніміть каструлю з плити, дайте трохи охолонути. Додайте яйця і збийте вінчиком. За допомогою спеціального шприца або цупкого пакету викладіть на деко застелений пергаментом смужки тіста. Випікайте палички, поки вони не підрум'яняться. Для крему збийте добре міксером сметану з цукром. По черзі вмочайте палички в крем і викладайте на квадратному блюді, як справжню стіс. Якщо залишиться крем, полийте їм зверху ваш торт, позика посипте тертим шоколадом.
Ще один рецепт торта "Стос"
Інгредієнти: Для тіста:
сметана - 200 г; яйця - 2 шт.; маргарин - 200 г; борошна - 35 ст.; сіль - 05 ч. ложки; розпушувач - 2 ст. ложки. Для начинки і крему:
сметана 30% - 600 г; цукор - 8 ст. ложок; консервована вишня без кісточок. Приготування Маргарин поріжте невеликими кубиками і розітріть з борошном, розпушувачем сіллю. Потім додайте яйця зі сметаною і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким. Приберіть його на 2 години в холодильник. Вишню дістаньте з банки і відкиньте на друшляк, щоб стік сік. Коли тісто настоїться, розділіть його на 15 однакових частин. Кожну частину розкачайте в прямокутник, на край, який ширше викладіть вишню, скрутіть в трубочку і заліпіть краю. Деко застеліть спеціальним папером і викладіть на нього трубочки швом вниз. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте приблизно 20 хвилин, поки трубочки не стануть золотистого кольору. Коли трубочки будуть готові, викладіть їх на паперовий рушник і дайте охолонути.
Міксером збийте сметану з цукром до густої піни. На плоске блюдо викладіть трубочки пірамідою в ряди по 5-4-3-2-1. Кожен шар добре змастіть кремом. Дайте торту постояти кілька годин у холодильнику, щоб просочитися.
Рецепт торта "Стос" з заварного тіста з чорносливом і курагою
Інгредієнти: вода - 1 ст.; борошно - 1 ст.; яйця - 5 шт.; маргарин - 250 г; сметана - 450 г; цукрова пудра - 1 ст.; сіль; чорнослив - 100 г; курага - 100 г; волоські горіхи - 100 р. Приготування У невеликій каструлі закип'ятіть воду, додайте туди маргарин і перемішайте. Коли суміш почне кипіти, додайте дрібку солі, борошно і перемішайте віночком до однорідності. Потім варіть на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою приблизно 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і остудіть. У тепле тісто додайте по одному яйця, постійно збиваючи міксером. Тісто має вийти не дуже рідким. Покропите деко водою і застеліть спеціальним папером для випічки.

Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок. На деко видавлюйте рівні палички по 15 см завдовжки. Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте палички по 15 хвилин. Готові «поліна» остудіть. Волоські горіхи подрібніть, а курагу і чорнослив залийте гарячою водою і залиште ненадовго. Займіться кремом. У глибокій мисці добре збийте сметану з цукровою пудрою. Настоявшуюся курагу і чорнослив трохи обсушіть і наріжте смужками. По черзі вмочайте «поліна» в кремі і викладайте на плоске блюдо, один на одного у вигляді дровітні. Кожен шар посипайте курагою, чорносливом і горіхами. Готовий торт з заварного тіста, поставте на 3-4 години в холодильник.