Вернуться назад Распечатать

Торт «Хвилинка»

Торт «Хвилинка»
Якщо кожен день ви крутіться як білка в колесі, і на приготування домашніх кондитерських шедеврів не залишається ні сил, ні часу, ці прості рецепти стануть для вас справжньою паличкою-виручалочкою. На заздрість подругам, ви будете живим підтвердженням того, що можливо будувати кар'єру, і залишатися гарною господинею і люблячою мамою.

Сирний торт «Хвилинка» без випічки - рецепт


Інгредієнти:

  • сир - 750 г;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 125 ст.;

  • молоко - 125 ст.

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • печиво бісквітне - 500 г;

  • пудинг ванільний швидкорозчинний - 160 г (2 упаковки).


  • Приготування
    Щоб торт «Хвилинка» без випічки вийшов по-справжньому смачним, сир вибираємо дуже м'який та ніжний. Змішуємо його з цукром, вливаємо вершки і склянку молока, висипаємо з пакетиків пудинг. Гарненько збиваємо все міксером. Печиво змочуємо в останньому молоці і викладаємо в один шар на дно рознімної форми, покриваємо сирним кремом і знову шар печива. Повторюємо, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипаємо горішками або тертим шоколадом, і відправляємо на 2 години в холодильник.

    Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці


    Цей рецепт ламає всі стереотипи - свіжа випічка всього за 5 хвилин! Свекруха навіть не встигне перезутися в тапочки, а у вас вже тортик на столі.
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 10 ст. ложок;

  • масло рослинне - 6 ст. ложок;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • борошно пшеничне - 6 ст. ложок;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • розпушувач тіста - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, додаємо по черзі какао, борошно, розпушувач і крохмаль. Все добре вимішуємо, вливаємо олію і молоко. Знову перемішуємо і заливаємо тісто в змащену маслом форму. Випікаємо в залежності від потужності мікрохвильовки 5 (1000 Вт) - 8 (750 Вт) хвилин.
    Готовий шоколадний бісквіт можна розрізати на 2 коржі і промазати сметанним кремом або залити глазур'ю. Це на ваш смак.

    Торт «Хвилинка» з печива


    Інгредієнти:

  • печиво галетне - 200 г;

  • шоколад чорний - 4 плитки;

  • шоколад білий - 05 плитки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 125 ст.;

  • горіхи волоські - 100 г;

  • мед - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У вершки додаємо мед і масло, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо дрібно нарізаний гіркий шоколад, розмішуємо. Додаємо крихти печива, білого шоколаду та горіхів. Вимішуємо. Дно рознімної форми викладаємо харчовою плівкою, заливаємо зверху шоколадним тестом і відправляємо в холодильник на 3 години.

    Як приготувати торт «Хвилинка» на сковороді?


    Навіть якщо у вас зламалася духовка або її просто немає на дачі, це ще не привід відмовляти собі і близьким маленьких радощів у вигляді тортика. Адже сковорідка знайдеться в арсеналі кожної господині. З іншого боку, гордим власницям духової шафи не варто ігнорувати цей рецепт. Спробуйте, у нього неможливо не закохатися!
    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • молоко згущене - 1 б.;

  • борошно - 3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Для крему:

  • молоко - 800 мл;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • ванілін - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Згущене молоко змішуємо з яйцем, додаємо соду, погашену оцтом, і просіяне борошно. Замішуємо тісто. Ділимо його на 8 однакових колобків. Присипаємо стіл борошном і розкачуємо кожен в тонкий корж. По черзі викладаємо коржі на розігріту (без масла!)
    Торт «Хвилинка»
    сковорідку і обсмажуємо з двох сторін буквально хвилину! Краї готових коржів трохи обрізаємо - крихта піде на присипку для торта.
    Для крему збиваємо яйце з цукром, додаємо борошно і ванілін, тонкою цівкою вливаємо молоко. Постійно помішуючи, ставимо на повільний вогонь і варимо, поки не загусне. Даємо крему трохи охолонути і змащуємо коржі. Між ними можна покласти курагу, чорнослив, горіхи, банани та ківі. Верхній корж присипаємо крихтою і відправляємо торт на годину в холодильник. Просочується він дуже швидко, стає м'яким і ніжним.