У вас свято наближається, а ви не знаєте, чим здивувати гостей? Спечіть торт «Пломбір». Він недаремно носить свою назву, оскільки просто тане у роті. За його ніжний смак ви будете засипали компліментами, а готувати його зовсім нескладно.
Торт «Пломбір» - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 склянки; сметана - 250 г; маргарин - 250 г; цукор - 3 ст. ложки; розпушувач - 1 пакетик; сіль - щіпка. Для крему:
молоко - 07 л; борошно - 3 ст. ложки; цукор - 200 г; ванільний цукор - 1 пакетик; яйця - 2 шт.; масло вершкове - 100 г. Приготування Маргарин дістаємо заздалегідь, щоб він розм'як. Сметану збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор, маргарин розтираємо з борошном, додаємо сіль, розпушувач. Всі з'єднуємо і вимішуємо тісто, воно не повинно липнути до рук. Поділяємо його на 6 частин. Кожну з них розгортаємо в тонкий пласт і випікаємо в духовці при 180 градусах 8-10 хвилин. Якщо коржі підрум'янилися, значить, вони готові. Остуджуємо їх і ламаємо на шматочки.
Тепер приготуємо заварний крем для торта «Пломбір». Яйця розтираємо з цукром, додаємо борошно, ванільний цукор і молоко, добре все перемішуємо і ставимо на вогонь. Постійно помішуємо, коли крем починає закипати, додаємо розтоплене вершкове масло. Ось і вся премудрість!
Переходимо до формування нашого торта. Поламані шматки коржів заливаємо кремом і добре перемішуємо. Глибоку тарілку бажаної форми застеляємо харчовою плівкою і викладаємо отриману масу. Прибираємо в холодильник на кілька годин, потім дістаємо і перевертаємо наш торт на блюдо більшого розміру. Прикрашаємо за бажанням.
Торт «Шоколадний пломбір»
Якщо ви любите бісквіт і обожнюєте шоколад, приготуйте наступний тортик.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 склянка; цукор - 100 г; яйця - 3 шт.; розпушувач - 1 пакетик; какао - 1 ст. ложка. Для крему:
молоко - 250 мл; борошно - 2 ст. ложки; яєчні жовтки - 4 шт.; цукор - 1 склянка; какао - 1 ч. ложка. Приготування Яйця збиваємо з цукром, додаємо борошно, розпушувач і какао. Форму змащуємо маргарином, виливаємо тісто і випікаємо при 180 градусах протягом 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, якщо вона залишилася сухою, значить бісквіт готовий.
Поки тісто в духовці, готуємо крем. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо какао, борошно і молоко, все перемішуємо і ставимо на вогонь. Помішуючи, щоб крем не пригорів, доводимо його до кипіння. Коли бісквіт охолоне, розрізаємо його на 2 частини і змащуємо кремом, боки і верх торта також заливаємо кремом. При бажанні торт «Пломбір» можна прикрасити натертим шоколадом.