Якщо ви любите шоколад, цей тортик не залишить вас байдужими. Бісквіт виходить соковитим і повітряним. І при всьому при цьому торт на окропі готується дуже просто, зі створенням цієї смакоти впорається навіть кулінар-новачок.
Рецепт торта «Шоколад на окропі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 склянки; яйця - 2 шт.; молоко - 1 стакан; какао - 5 ст. ложок; цукор - 2 склянки; рослинне масло - 100 мл; ванільний цукор - 1 пакетик; сода - 1 ч. ложка; розпушувач - 1 пакетик; окріп - 1 стакан. Для просочення:
молочний шоколад - 150 г; вершки - 200 мл Для крему:
сметана - 300 г; цукор - 3 ст. ложки. Для глазурі:
цукрова пудра - 100 г; молоко - 100 мл; вершкове масло - 30 г; какао - 2 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо, додаємо соду, розпушувач, какао, цукор, ванільний цукор. В окремій мисочці збиваємо яйця з олією. Тепер поступово змішуємо суху суміш з яєчною, додаємо молоко, збиваємо до однорідного стану. Вливаємо окріп і ще раз перемішуємо. Тісто виходить досить рідким.
Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо наше тісто. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 25 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою. Готовий корж дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. А поки займаємося просоченням і кремом.
Для просочення шоколад розтоплюємо на водяній бані і змішати з підігрітими вершками. Для крему сметану збиваємо з цукром до повного його розчинення. Корж розрізаємо на 2 або навіть на 3 частини. У кожному коржі робимо дірочки зубочисткою і промазуємо просоченням. Кожен шар заливаємо сметанним кремом.
Тепер займаємося глазур'ю: перемішуємо цукрову пудру і какао, вливаємо тепле молоко, додаємо масло. Ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Верхній корж заливаємо глазур'ю. Смачні ласощі готово!
Шоколадний торт на окропі в мультиварці
Якщо ви є щасливим володарем мультиварки, обов'язково спробуйте приготувати торт «Шоколад на окропі в ній.
За основу візьмемо вищевикладений рецепт приготування тіста для торта на окропі. А ось крем пропонуємо зробити інший і прикрасити торт горіхами, адже
шоколад чудово поєднується з ними.
Інгредієнти: Для крему:
згущене молоко - 250 г; вершкове масло - 200 г; какао - 1 ч. ложка. Для прикраси:
горіхи - 50 г; шоколад - 50 р. Приготування Виливаємо тісто в чашу мультиварки, попередньо змастивши дно вершковим маслом. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо наш бісквіт протягом 70 хвилин. Після приготування залишаємо корж у формі хвилин на 20.
Робимо крем: попередньо зварену згущене молоко змішати з розм'якшеним вершковим маслом. Остиглий бісквіт ділимо на 3 частини. Промазуємо коржі кремом. Зверху притрушиваем шоколадом, натертим на дрібній тертці, і подрібненими горіхами. Красивий, а головне смачний шоколадний торт на окропі готовий.
Ванільний торт на окропі з вершковим кремом і фруктами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 170 г; цукор - 180 г; яйця - 4 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; окріп - 100 мл; розпушувач - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 10 р. Для крему:
молоко - 150 мл; масло вершкове - 250 мл; пудра цукрова - 200 г; ванільний цукор - 15 р. Для фруктової прошарку і прикраси:
банан - 3 шт.; ківі - 3 шт.; желе - 1 пакетик. Приготування Охолоджені яйця збиваємо міксером близько 5 хвилин, потім, потихеньку додаємо цукор і збиваємо ще 7 хвилин. Борошно змішати з розпушувачем, ванільним цукром і потроху вводимо в яєчну масу, при цьому можна продовжувати збивати на невеликій швидкості. Додаємо масло і окріп. Готове тісто виливаємо у форму, змащену маслом. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. При виборі форми зверніть увагу, що в процесі випічки тісто добре підніметься.
Тепер переходимо до приготування крему: у кип'ячене молоко кімнатної температури додаємо
розм'якшене вершкове масло, пудру, ванільний цукор і збиваємо протягом 5-6 хвилин, поки крем не стане густою піною. Використовувати потрібно тільки міксер, у блендері потрібного ефекту досягти не вийде.
Коли бісквіт буде готовий, даємо йому охолонути і розрізаємо на 3 коржа. Тепер нарізаємо фрукти кружечками. Корж промазуємо кремом, укладаємо шматочки банана і ківі, верхній корж також промазуємо злегка кремом, викладаємо фрукти. Готуємо желе згідно інструкції на пакеті і заливаємо торт. Готовий десерт було б добре помістити в роз'ємну форму або ж обернути пергаментним папером, щоб желатин не стікав. Ставимо в холодильник, щоб торт просочився, а желатин застиг. Приємного апетиту!