Рецепт цього торта сягає корінням у часи СРСР. Коли на прилавках було порожньо, і дістати смачний гарний торт було величезною удачею, наші мами з бабусями приловчилися піч такі шедеври будинку. Адже набір продуктів в принципі-то простий, а якщо і не вистачало чогось, то один продукт все одно дістати було легше, ніж цілий торт. Зараз час дефіциту далеко позаду, полиці магазинів ломляться від різноманітних кулінарних надмірностей, але, тим не менш, купувальний торт за смаковими якостями ніколи не зможе змагатися з домашнім. Тому ми розповімо вам, як спекти торт «Кучерявий пінчер» будинку.
Як приготувати торт «Кучерявий пінчер»?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 15 склянки; яйця - 2 шт.; сметана - 200 г; цукор - 1 ст. ложка; згущене молоко - 1 баночка; сода - 1 ч. ложка; какао - 2 ст. ложки. Для начинки:
курага - 200 г; чорнослив - 200 г; горіхи - 200 р. Для крему:
сметана 20% жирності - 800 г; цукор - 250 р. Для глазурі:
молоко - 100 мл; масло вершкове - 80 г; какао - 4 ст. ложки; цукор - 5 ст. ложок. Приготування Для тіста 2 яйця збиваємо зі столовою ложкою цукру, додаємо сметану, згущене молоко, соду, погашену оцтом. Вводимо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто. Воно виходить некрутим, тому можна збити його міксером. Потім 1/4 частину тіста відкладаємо в іншу ємність, а в решту додаємо какао і ще раз перемішуємо. З світлого тіста випікаємо круглий корж. Бажано форму для випічки взяти великого діаметру, тому що це буде основа нашого торта. Корж виходить тонким, це нормально, так і повинно бути. Потім випікаємо корж з коричневого тіста. Тут можна брати абсолютно будь-яку форму, оскільки корж потім ми все одно будемо ламати.
Готуємо крем: збиваємо міксером сметану з цукром. Повинні вийти збиті вершки. Якщо досягти бажаного ефекту не виходить, можна додати пару яєчних білків і ще раз добре збити.
Для начинки курагу і чорнослив ріжемо шматочками. Якщо вони сухуваті, то попередньо можна залити їх окропом. Горіхи дрібно рубаємо ножем. Тепер все перемішуємо. Також всі складові можна подрібнити в блендері.
Починаємо формувати торт. На велике блюдо викладаємо білий корж, рясно змащуємо його кремом, викладаємо шар начинки. Половину коричневого коржа ламаємо на шматочки довільного розміру. Кожен з них макаємо в крем і викладаємо на начинку, потім знову кладемо шар кураги, чорносливу і горіхів. Тепер викладаємо шматочки другої половини коричневого коржа, точно так само умочуючи в крем і надаючи торту форму гірки. Зверху знову посипаємо начинкою.
Готуємо глазур: в молоко додаємо цукор і какао, розмішуємо і, помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо м'яке вершкове масло, даємо йому розтанути, ще раз перемішуємо і вимикаємо глазур. Заливаємо нею наш торт. При цьому глазур краще лити тонкою цівкою, як би малюючи візерунок. За рахунок білого крему і чорної глазурі торт виходить у красивих розлучення. Як бачите, процес приготування торта «Кучерявий пінчер» зовсім не складний, а продукт на виході виходить просто приголомшливий.
Торт «Кучерявий пінчер» з пряників
Якщо ви не любите возитися з випічкою, цей рецепт точно для вас. Тут нічого випікати не потрібно, основою торта будуть пряники.
Інгредієнти: пряники світлі - 300 г; шоколадні пряники - 300 г; банани - 3 шт.; молоко - 60 мл; жирна сметана - 450 г; цукрова пудра - 250 г; шоколад - 1 плитка. Приготування Для крему сметану збиваємо з цукровою пудрою. Пряники розрізаємо вздовж на 3 частини. Ріжемо кружечками банани. Беремо глибоку миску, застеляємо її харчовою плівкою і починаємо формувати торт: шматочки пряників макаємо в крем і викладаємо в миску,
потім викладаємо шар бананів, знову пряники і банани, останнім шаром йдуть пряники. Закриваємо зверху плівкою, трохи придавлюємо і відправляємо наш торт на ніч у холодильник, щоб пряники добре просочилися. Ранок дістаємо торт і поливаємо глазур'ю, для якої шоколад натираємо на тертці, змішуємо з молоком і розтоплюємо на водяній бані.
Примітка: торт «Кучерявий пінчер» можна робити з вишнею, як свіжої, так і консервованої, можна додавати родзинки. А крем можна робити не тільки з сметани з цукром, а і зі згущеним молоком. Глазур'ю торт можна просто заливати, а можна трохи остуженную глазур викласти в кондитерський шприц і нанести візерунки. Загалом, тут варто покластися на свою фантазію.