Вернуться назад Распечатать

Як спекти «Сметанник»?

Як спекти «Сметанник»?
Хоча в даний час існує безліч різноманітних десертів і тортів, «Сметанник» довгий час залишається одним з найпопулярніших і затребуваних. Його принадність у тому, що при використанні цілком доступних інгредієнтів, ви отримуєте приголомшливого смаку торт, яким запросто можна нагодувати велику кількість гостей.
Рецептів приготування торта «Сметанник» існує безліч, і якщо ви ще не пробували самі готувати цей десерт, ми розповімо, як спекти торт «Сметанник» з різними начинками.

«Сметанник» зі згущеним молоком


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • сметана - 500 г;

  • цукор - 2 ст.;

  • ванільний цукор - 25 г;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • сода - 1/3 ч. ложки;

  • рослинна олія - для змазування.


  • Для крему:

  • жирні вершки - 250 мл;

  • сметана 25% - 600 г;

  • варена згущене молоко - 1 банка.


  • Для глазурі:

  • вершки - 200 мл;

  • шоколад - 200 р.


  • Приготування
    Змішайте сметану з звичайним і ванільним цукром, після чого додайте до них борошно з содою. Тісто поділіть на 2 частини: одну з них з'єднайте з какао і розділіть навпіл, а другу просто поділіть на 2 частини. З кожної половинки зробіть корж. Для цього по черзі вилийте тісто в змащену форму і помістіть її в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин.

    Збийте міксером вершки, потім додайте згущене молоко, продовжуючи збивати, а в кінці - сметану. Змастіть кожен корж кремом і укладіть один на інший, чергуючи їх за кольором. З боків торт теж намажте кремом і відправте його в холодильник на 5-6 годин.
    Шоколад розтопіть на водяній бані, з'єднайте його з вершками і перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Залийте торт глазур'ю і поставте його в холод, щоб вона застигла.

    Торт «Шоколадний сметанник»


    Якщо ви любите шоколад, то простий рецепт торта «Сметанник» з використанням какао доведеться вам за смаком, а його приготування не забере багато сил.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сметана - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • какао - 2-3 ст. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • трохи оцту, солі і ваніліну.


  • Для крему:

  • сметана 70 г;

  • какао - 5 ст. ложок;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    Збийте цукор з яйцями, потім додати до них сметану, сіль, соду, гашену оцтом, ванілін, борошно і какао. Гарненько все перемішайте і замісіть тісто. Вилийте його в змащену форму і поставте в нагріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Дайте коржу охолонути і розріжте його вздовж на дві частини.
    В цей час зробіть крем. Сметану, цукор, какао і масло в каструлі з'єднайте і на маленькому вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи. У вас вийде однорідна маса. Коли крем охолоне, змастіть їм коржі і поставте на ніч у холодильник. При бажанні можна прикрасити торт горішками або марципанами.

    Сметанник з вишнею


    Коли на вулиці літо, а ви чекаєте гостей або хочете порадувати домашніх смачним десертом, торт «Сметанник» з вишнею - просто безпрограшний варіант.
    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 300 г;

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 200 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • свіжа вишня - 1 ст.
  • Як спекти «Сметанник»?


    Приготування
    Яйця збийте з цукром, додайте сметану, продовжуючи збивати, а після цього ванілін, соду і борошно. Змішайте всі і ваше тісто готове. Вишні помийте, видаліть кісточки і з'єднайте з кількома ложками цукру.
    У змащену маслом форму вилити половину тіста, зверху викладіть вишні з цукром і залийте їх залишками тіста. Надішліть торт на 40 хвилин в духовку і випікайте перші 20 хвилин при 200 градусах, а другі - при 160. В цьому десерті можна також використовувати морожену або консервовану вишню.