Хоча в даний час існує безліч різноманітних десертів і тортів, «Сметанник» довгий час залишається одним з найпопулярніших і затребуваних. Його принадність у тому, що при використанні цілком доступних інгредієнтів, ви отримуєте приголомшливого смаку торт, яким запросто можна нагодувати велику кількість гостей.
Рецептів приготування торта «Сметанник» існує безліч, і якщо ви ще не пробували самі готувати цей десерт, ми розповімо, як спекти торт «Сметанник» з різними начинками.
«Сметанник» зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; сметана - 500 г; цукор - 2 ст.; ванільний цукор - 25 г; какао - 1 ст. ложка; сода - 1/3 ч. ложки; рослинна олія - для змазування. Для крему:
жирні вершки - 250 мл; сметана 25% - 600 г; варена згущене молоко - 1 банка. Для глазурі:
вершки - 200 мл; шоколад - 200 р. Приготування Змішайте сметану з звичайним і ванільним цукром, після чого додайте до них борошно з содою. Тісто поділіть на 2 частини: одну з них з'єднайте з какао і розділіть навпіл, а другу просто поділіть на 2 частини. З кожної половинки зробіть корж. Для цього по черзі вилийте тісто в змащену форму і помістіть її в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин.
Збийте міксером вершки, потім додайте згущене молоко, продовжуючи збивати, а в кінці - сметану. Змастіть кожен корж кремом і укладіть один на інший, чергуючи їх за кольором. З боків торт теж намажте кремом і відправте його в холодильник на 5-6 годин.
Шоколад розтопіть на водяній бані, з'єднайте його з вершками і перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Залийте торт глазур'ю і поставте його в холод, щоб вона застигла.
Торт «Шоколадний сметанник»
Якщо ви любите шоколад, то простий рецепт торта «Сметанник» з використанням какао доведеться вам за смаком, а його приготування не забере багато сил.
Інгредієнти: Для тіста:
сметана - 1 ст.; цукор - 1 ст.; борошно - 2 ст.; яйця - 2 шт.; какао - 2-3 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; трохи оцту, солі і ваніліну. Для крему:
сметана 70 г; какао - 5 ст. ложок; цукор - 5 ст. ложок; вершкове масло - 100 р. Приготування Збийте цукор з яйцями, потім додати до них сметану, сіль, соду, гашену оцтом, ванілін, борошно і какао. Гарненько все перемішайте і замісіть тісто. Вилийте його в змащену форму і поставте в нагріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Дайте коржу охолонути і розріжте його вздовж на дві частини.
В цей час зробіть крем. Сметану, цукор, какао і масло в каструлі з'єднайте і на маленькому вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи. У вас вийде однорідна маса. Коли крем охолоне, змастіть їм коржі і поставте на ніч у холодильник. При бажанні можна прикрасити торт горішками або марципанами.
Сметанник з вишнею
Коли на вулиці літо, а ви чекаєте гостей або хочете порадувати домашніх смачним десертом, торт «Сметанник» з вишнею - просто безпрограшний варіант.
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; борошно - 300 г; сметана - 200 г; цукор - 200 г; сода - 1 ч. ложка; ванілін - 1 пакетик; свіжа вишня - 1 ст. Приготування Яйця збийте з цукром, додайте сметану, продовжуючи збивати, а після цього ванілін, соду і борошно. Змішайте всі і ваше тісто готове. Вишні помийте, видаліть кісточки і з'єднайте з кількома ложками цукру.
У змащену маслом форму вилити половину тіста, зверху викладіть вишні з цукром і залийте їх залишками тіста. Надішліть торт на 40 хвилин в духовку і випікайте перші 20 хвилин при 200 градусах, а другі - при 160. В цьому десерті можна також використовувати морожену або консервовану вишню.