Всі без винятку люблять солодке. І іноді так хочеться поїсти з чаєм щось незвичайне і смачне, але сам не знаєш що! Пропонуємо вам приготувати і побалувати себе кошлатим сметанним тортом. «Кошлатість» нашому торту додасть звичайна сметана. Яким чином? Зараз ми все розповімо.
Сметанний кошлатий торт - рецепт
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; сметана - 200 мл; борошно - 15 склянки; сода - 1 ч. ложка; ваніль - щіпка; какао - 2 ст. ложки. Для крему:
цукор - 05 склянки; сметана - 1 кг. Для глазурі:
вершкове масло - 50 г; цукор - 15 ст. ложки; какао - 1 ст. ложка; молоко - 15 ст. ложки. Приготування Для приготування сметанного кудлатого торта ми беремо яйця, всипаємо цукор і збиваємо до отримання пишної білої піни. Потім кладемо сметану, гашену оцтом соду, і поступово підсипаємо борошно. Замішуємо негусте тісто. Далі ділимо його на дві рівні частини. В одну половинку додаємо какао-порошок. Викладаємо тісто на деко за допомогою столової ложки і випікаємо два коржа в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин.
Потім наші коржі повинні як слід охолонути. Тепер акуратно ламаємо всю цю красу на невеликі шматочки, розміром приблизно з перепелине яйце. Але ви не турбуйтеся завчасно, пам'ятайте, що ми робимо це все в ім'я створення нового кулінарного шедевра.
Потім дістаємо з холодильника сметану і розмішуємо її з цукром.
Можна збити масу міксером, щоб крем вийшов більш пишним. Далі кожен шматочок бісквіта мачає в сметану і укладаємо на круглу тарілку гіркою у вигляді торта.
Тепер нам залишилося тільки приготувати глазур. Для цього в невелику каструльку наливаємо молоко, всипаємо цукор, додаємо вершкове масло, какао і нагріваємо отриману суміш на повільному вогні. Не забувайте періодично помішувати все, поки цукор повністю не розчиниться. Потім акуратно поливаємо наш торт глазур'ю і відправляємо на 2 години в холодильник.
Ну, ось і все, торт кудлатий пес готовий! Можна кликати гостей і пригощати всіх цим чудовим десертом.