Вернуться назад Распечатать

Полуничний чізкейк - рецепт

Полуничний чізкейк - рецепт
Перш ніж бігти і включати духовку, давайте спочатку дізнаємося, що ж таке «чізкейк». Саме слово походить від «cheese» - сир, «cake» - кекс. Тобто, кекс з сиром. А полуничний чізкейк - відповідно, рецепт, в який входить ще і полуниця. Але вся принадність цього десерту полягає в тому, що він готується без випічки. Так що духовка нам не знадобиться.

Як приготувати полуничний чізкейк?


Для чізкейку, перш за все, необхідні печиво, з якого готується корж для десерту, і вершковий сир, який чудово замінить жирний сир. Всі шари по черзі охолоджуються в холодильнику, потім зверху викладається полунична начинка. Важливо, щоб нижній корж, не дав тріщини при охолодженні, тому, постарайтеся гарненько перетерти печиво до стану дрібної крихти і ретельно змішати з вершковим маслом, також входять в рецепт чізкейку з полуницею. Верхній шар ви можете залити желе, щоб закріпити ягоди.

Рецепт полуничного чізкейк без випічки



Інгредієнти:

Для коржа:

  • печиво - 250г;

  • масло вершкове - 125 р.


  • Для начинки:

  • сир вершковий (або сир) - 250 г;

  • вершки - 300 мл;

  • цукрова пудра - 4 ст. ложки.


  • Для верхнього шару:

  • вода - 1 3/4 склянки;

  • цукор - 1 склянка;

  • мука кукурудзяна - 2 ст. ложки;

  • полуниця - 400 г;

  • желатин - 85 р.



  • Приготування
    Для основи в будь-якому рецепті чізкейку з полуницею береться печиво.
    Полуничний чізкейк - рецепт
    Краще всього, якщо воно буде бісквітним або пісочним, тоді його легко буде розвалене, щоб змішати з вершковим маслом. Для подрібнення пропустіть печиво через м'ясорубку або скористайтеся комбайном. Змішайте його з маслом і викладіть суміш у роз'ємну круглу форму. Для начинки збиваємо вершковий сир (жирний сир) з цукром, окремо збиваємо вершки змішуємо інгредієнти. Викладаємо вершкову начинку на корж з печива і ставимо в холодильник. Тепер змішуємо в каструльці кукурудзяне борошно з водою, цукром, ставимо на вогонь і варимо до загустіння. Додаємо желатин і чекаємо його розчинення. Даємо желе охолонути і також ставимо в холодильник, до стану початку застигання. Полуницю ріжемо на шматочки, додаємо в желе і викладаємо верхнім шаром на вершкову начинку. Ставимо сирний чізкейк в холодильник, щоб желе з полуницею застигло.
    Перед подачею на стіл акуратно знімаємо борти форми і перекладаємо чізкейк з полуницею на страву - як бачите, обійшлося без випічки.