Злі язики стверджують, що торт у вигляді жіночих грудей - мрія не тільки холостяка, але і будь-якого чоловіка. З «Мрією адмірала» дещо складніше. Чому про це десерт повинен марити гроза морів - важко сказати, але саме під цим красивим і гучною назвою став популярним даний рецепт.
Торт «Мрія адмірала» - рецепт
Інгредієнти: Для коржів:
яйця - 6 шт.; цукор -15 ст.; сметана - 15 склянки; борошно - 300 г; сода - 15 ч. ложки; оцет для гасіння; ваніль - 3 щіпки; горіхи волоські нечищене - 1 ст.; мак - 1 ст. Для крему:
сметана жирна (домашня) - 3/4 л; цукор - 1 ст. Приготування Весь набір продуктів ділимо на 3 рівні частини і по черзі готуємо коржі. Так, 2 яєчних білка збиваємо з половиною склянки цукру, а жовтки розтираємо з половиною склянки сметани. З'єднуємо їх, додаємо дрібку ванілі, пів чайної ложки соди, гашеної оцтом і 100 г просіяного борошна. Вимішуємо рідке, як на оладки, тісто. Заливаємо в застелену пергаментом форму і випікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах. Перевіряємо готовність зубочисткою.
Точно також замішуємо другий корж, але в кінці додаємо склянку крупно нарубаних горіхів. Третій корж готуємо з маком.
Для крему збиваємо сметану з цукром. Бажано дати йому настоятися пару годин у холодильнику. Після промазуємо остиглі коржі. Спочатку йде маковий, потім - горіховий, зверху - простий, без добавок. Заливаємо готовий торт розтопленим шоколадом і посипаємо горіхами.
Торт «Мрія холостяка»
Інгредієнти: Для основи:
борошно - 300 г; сметана - 2 ст.; яйця - 4 шт.; цукор - 300 г; масло вершкове - 2 ст. ложки; розпушувач - 10 г; какао - 3 ч. ложки. Для бісквіта:
яйця - 4 шт.; цукор - 1 ст.; борошно - 1 ст. Для сметанного крему:
сметана жирна (домашня) - 700 г; цукор - 2/3 ст.; загусник -2 пакетика. банани - 2 шт.; вишня заморожена (без кісточок) - 1 ст. Для вершкового крему:
масло вершкове - 200г; молоко згущене - 2/3 ст.; какао - 3ст. ложки; коньяк - 2 ст. ложки. Для мастики:
зефір жувальний (зефір) - 100 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; пудрасахарная - 200г; красителипищевие. Приготування Для основи готуємо два коржі, тому і всі складові ділимо на 2. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, розм'якшене вершкове масло, просіяне з розпушувачем борошно і какао. Рідке тісто виливаємо у змащену і присипану борошном форму і випікаємо 20-25 хвилин при 200 градусах.
Тим часом сметану збиваємо з цукром і згущувачем.Остиглі коржі просочуємо соком розмороженої вишні. З допомогою тарілки відповідного діаметру вирізаємо з кожного по 2 кола. Розрізаємо вздовж, промазуємо сметанним кремом, між ними кладемо шматочки бананів і вишню. Обкладаємо навколо майбутньої грудей залишки коржів, просочених кремом. Приминаем трохи, намагаючись надати потрібну форму.
М'яке вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком в пишний крем, додаємо какао і знову перемішуємо.
Для бісквіта гарненько збиваємо яйця з цукром, поступово вводимо муку. Відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин, до готовності. Даємо охолонути і натираємо на крупній тертці. В крихту вливаємо коньяк і вершковий крем, вимішуємо. Отриманою масою «обмазуємо»
півсфери грудей, надавши їм приємну округлість.
Маршмеллоу з маслом нагріваємо 15-20 секунд в мікрохвильовій печі. Цукерки повинні розплавитися, а маса - збільшитися в об'ємі. Поступово водимо цукрову пудру. Отримана мастика легко ліпиться і нагадує пластилін. Розкачуємо його в тонкий пласт, вирізаємо 2 кола і покриваємо наші півсфери. Добре притискаємо.
Порада: щоб мастика краще лягла, «груди» попередньо потрібно змастити збитим білком.
У решту мастику додаємо барвник, і знову трохи підігріваємо в мікрохвильовці. Після розкачуємо, вирізаємо купальник і інші деталі прикраси.