Якщо ви хочете здивувати своїх близьких смачним тортом, але у вас немає часу або можливості скористатися духовкою, то рецепт медовика на сковороді саме те, що вам потрібно.
Медовий торт на сковороді
Інгредієнти: сметана 30 % - 400 мл; сода - 05 ч. ложки; мед - 50 мл; цукровий пісок - 1 ст.; борошно - 1 ст.; яйце - 3 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; олія - для змащування; цукор ванільний - за смаком. Приготування Рецепт приготування смачного медового торта на сковороді досить простий. Гарненько збиваємо яйця за допомогою міксера. Потім, продовжуючи збивати, потроху додаємо пів склянки цукру і додаємо мед. Далі тонкою цівкою вливаємо трохи рослинного масла і збиваємо масу до однорідного стану. Борошно просіваємо з розпушувачем і содою. Поступово всипаємо її в медову масу. Розмішуємо до однорідності. В результаті у вас повинно вийти густе, але текуче тісто.
Розігріваємо Сковороду на невеликому вогні. Злегка змащуємо її рослинним маслом. Вливаємо в сковороду одну третю частину тіста. Розмазуємо його по всій поверхні сковороди, накриваємо щільною кришкою і смажимо протягом 3 хвилин до рум'яної скоринки.
Потім акуратно проводимо лопаткою по краях коржа і перевертаємо його на іншу сторону. Знову накриваємо кришкою і смажимо до рум'яного кольору. Перекладаємо готовий корж на тарілку і точно також випікаємо ще 2 коржа.
Далі збиваємо міксером сметану, потроху додаємо цукор, що залишився і ванільний цукор. Остиглі коржі викладаємо один на одного, гарненько промазуючи кожен сметанним кремом. Залишаємо торт медовик, приготований на сковороді, на кілька годин при кімнатній температурі для просочення. Прикрашаємо горіхами або тертим шоколадом.