Торт у вигляді пивного кухля - відмінний подарунок для любителів пінного напою, як і торт «Мрія» у вигляді красивої грудей. Дивовижний десерт напевно вразить усіх гостей не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом. Що такого незвичайного в декорі цього торта? А ви подивіться рецепт з фото майстер-класу нижче і все самі зрозумієте.
Торт «Пивний кухоль» - майстер-клас
Пивний кухоль ми вирішили приготувати з ванільного бісквіта прослоенного масляним кремом і джемом, однак ви можете модифікувати рецепт на свій розсуд.
Інгредієнти: Для бісквіта:
молоко - 1 ст.; масло вершкове - 200 г; цукор - 200 г; борошно - 200 г; яйця - 6 шт.; розпушувач - 2 ч. ложки; ванільний цукор - 2 ч. ложки. Для масляного крему:
масло вершкове - 400 г; цукор - 800 г; молоко - 5 ст. ложок; ваніль - щіпка; сіль - щіпка; вишневий джем - 200 р. Для прикраси:
біла мастика; жовтий харчовий барвник; збиті вершки. Приготування Почнемо приготування торта з бісквітів: ретельно змішуємо борошно і розпушувач. Яєчні білки відділяємо від жовтків і гарненько збиваємо окремо. М'яке вершкове масло і цукор перетираємо дочиста, змішуємо з яєчними жовтками. Борошно і розпушувач додаємо до масляно-яєчної суміші, ретельно перемішуємо, додаємо склянку молока і збиваємо близько хвилини. Далі додаємо яєчні білки і повторюємо процедуру збивання.
Дно двох 20 см форм для випікання змащуємо вершковим маслом і заповнюємо кожну половиною суміші. Випікаємо ванільні бісквіти при 200 градусах 30-35 хвилин.
Поки бісквіти печуться - не втрачаємо часу і робимо масляний крем: м'яке вершкове масло збиваємо з цукром до повного розчинення кристалів. Не припиняючи збивати, додаємо молоко, ваніль, трохи солі і доводимо масу до однорідної консистенції.
Готові бісквітні коржі розрізаємо навпіл і промазуємо шаром крему і вишневого джему. Складаємо половинки один на одного, нанизуючи на опору з дерев'яної палички.
Білу мастику розкачуємо і нарізаємо на товсті брусочки довжиною в 2/3 висоти торта. Кріпимо бруски по периметру торта, рівно посередині, так як вони будуть надавати рельєфності і служити ребрами майбутньої гуртки.
Зверху торт покриваємо мастикою: вибирайте білий колір, якщо ви збираєтеся розфарбовувати вже готовий торт їстівними фарбами, або відразу змішуйте мастику з харчовим барвником, щоб отримати характерний колір світлого пива в келиху.
Далі за допомогою кондитерської лопатки продавлюємо простір прокладеними між брусками мастики.
До палички, яка служить опорою торта, прикріплюємо пивну банку, як показано на малюнку нижче.
Робимо пивну піну із збитих вершків, а простір між поверхнею гуртки і банкою заклеюємо жовтої мастикою чи фарбує в колір пивного кухля. Промальовуємо тіні за допомогою харчової фарби, і наш торт з мастики «Пивний кухоль» готовий!
Якщо вас цікавлять інші цікаві майстер-класи з приготування десертів, то читайте статтю - Торт «Ведмедик» - рецепт .