Торт «Наполеон» - це чудовий десерт і улюблене багатьма ласощі для святкового столу. У кожної господині є свій секретний рецепт приготування цього чудового ласощі. Так давайте ж дізнаємося з вами як спекти найсмачніший торт «Наполеон» і змусити всіх здивуватися вашими кулінарними здібностями.
Важливо: Оскільки ми будемо готувати торт зі згущеним молоком, то варто сказати, що її можна зробити в домашніх умовах. Це буде вигідніше, ніж купувати, і корисніше. Поради з даної теми ви можете знайти в статтях «Як зробити згущене молоко вдома?» і «Як зробити варену згущенку?»
Рецепт торта «Наполеон» зі згущеним молоком
Інгредієнти: вершкове масло - 400 г; кип'ячена вода - 150 мл; куряче яйце - 2 шт.; пшеничне борошно - 600 г; горілка - 3 ст. ложки; сіль - за смаком; згущене молоко - 400 мл; оцет 9% - 1 ст. ложка. Приготування Як спекти торт «Наполеон»? У чашку наливають трохи кип'яченої холодної води, додаємо оцет і горілку або коньяк (за смаком). Все добре перемішуємо. В іншу миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо. Потім вливаємо воду з оцтом і перемішуємо до однорідного стану. Тепер насипаємо на обробний стіл пшеничне борошно гіркою і зверху кладемо нарізане середніми кубиками масло. Перемішуємо все в дрібну крихту і акуратно вливаємо яєчну суміш. Замішуємо однорідне тісто, ділимо його на рівні частини і формуємо з них кульки. Загортаємо харчовою плівкою і прибираємо на 2 години в холодильник. Духовку нагріваємо заздалегідь до 220 градусів. Присипаємо борошном деко і розкачуємо на ньому тестовий кульку в тонкий пласт. Потім беремо велику тарілку, вирізаємо коло, видаляємо обрізки, проколюємо корж в декількох місцях виделкою і випікаємо протягом 10 хвилин у духовці.
Коли всі коржі готові, обрізки подрібнюємо в крихту і відставляємо в сторону. Тепер беремо відповідну по діаметру форми для випічки, застеляємо її фольгою, кладемо корж, рясно змащуємо його згущеним молоком. Таким чином, збираємо весь торт. Далі накриваємо форму кришкою і ставимо на всю ніч у холодильник для просочення. Перед подачею на стіл змащуємо верхівку і боки залишилася згущеним молоком і обсипаємо подрібненими обрізками і горіхами за бажанням.
Торт «Наполеон» швидкого приготування
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; маргарин - 300 г; яйце - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; оцет - 1 ч. ложка; холодна вода - 1 ст.; вершкове масло - 300 г; згущене молоко - 200 мл Приготування Борошно змішуємо з маргарином до утворення крихти. Потім вливаємо в неї суміш з оцту, яйця і солі, а після додаємо воду. Отриману масу доводимо до однорідної консистенції. Готове тісто розрізаємо на частини і прибираємо в холодильник на кілька годин. Після цього коржі розкачуємо і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом десяти хвилин. Далі готуємо крем із згущеним молоком. Масло гарненько збиваємо міксером до утворення пишної маси. Потім додаємо згущене молоко. Готові коржі змащуємо кремом і прибираємо в холодильник для просочення.
Торт «Наполеон» з вареним згущеним молоком
Інгредієнти: маргарин - 250 г; борошно пшеничне - 400 г; сметана - 250 мл; варена згущене молоко - 200 мл; сода - 05 ч. ложки; вершкове масло - 250 р. Приготування Просіваємо борошно пшеничне, кладемо в неї охолоджений маргарин або вершкове масло. Рубаємо всі ножем до утворення дрібної крихти в однорідну масу. Після цього зробити в ній поглиблення і вливаємо сметану з погашеною содою. Замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кульку, і, накривши серветкою, ставимо на 30-40 хвилин у холодильник.
Далі розгортаємо його, вирізаємо листи потрібної форми і випікаємо в духовці. Тепер готуємо з вареного згущеного молока і розм'якшеного вершкового масла крем і змащуємо їм коржі. Прибираємо готовий торт на кілька годин у холодильник, а потім подаємо до святкового столу!