Всі ми знаємо, що при приготуванні торта важливо не тільки його смак, але і зовнішній вигляд, тому, якщо вам потрібно справжня прикраса столу, варто спекти різнобарвний торт «Веселка», який своїми яскравими фарбами справить незабутнє враження на ваших гостей.
Торт «Веселка» - рецепт з фото
Інгредієнти: Для коржів:
цукор - 1 ст.; яйця - 8 шт.; борошно - 2 ст.; масло рослинне - 2 ст. ложки; порошок для випічки - 1 дрібка; ванільний цукор - 1 ч. ложка; харчові барвники. Для крему:
жирні вершки - 900 г; цукор - 1 ст.; желатин - 15 ст. ложки; коньяк - 1 ст. ложка; вода - 1 1/3 ст. Приготування Відокремте жовтки від білків, збийте останні, потім додайте до них цукор, продовжуючи збивати стану тугої піни. Додайте до них залишки цукру, борошно, олія, яйця, ванільний цукор і щіпку порошку для випічки. Ретельно все перемішайте. Тісто розділіть на шість рівних частин. У кожну додайте харчовий барвник різного кольору, добре перемішайте і приступайте до випікання коржів.
Для випікання просто налийте тісто одного кольору в форму для випічки, попередньо застеливши її пергаментним папером, і поставте в духовку, прогріту до 180 градусів на 15 хвилин.
Проробіть аналогічну процедуру з кожної кольорової частиною, і в підсумку, ви отримаєте шість різнокольорових коржів. Коржі викладіть на плоску поверхню і приступайте до приготування крему: збийте охолоджені вершки з цукром, до білих піків, а після цього, додайте розведений в гарячій воді і злегка остиглий желатин.
Тепер можна приступати до збору торта. Кожен корж просочити коньяком, змішаним з водою і змастіть кремом, викладаючи в такому порядку: фіолетовий, синій, зелений, жовтий, помаранчевий і червоний.
Верх торта, і його боки, теж добре намажте кремом і поставте торт в холодильник, щоб він просочився години 3-4.
Торт «Веселка» з натуральними барвниками
Якщо ви хочете приготувати цей чудовий торт, але ретельно стежте за здоров'ям і не бажаєте використовувати штучні барвники, то ми розповімо, як замінити їх натуральними.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 35 ст.; цукор - 175 ст.; вершкове масло - 75 г; білки - 2 шт.; молоко - 15 склянки; несолодкий знежирений йогурт - 1/2 ст.; рослинне масло - 15 ст. ложки; ваніль - 25 ч. ложки; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; сода - 1/2 ч. ложки. Для барвників:
буряковий сік - 1-2 ст. ложки; сік ожини - 1 ст. ложка; сік шпинату - 1 ст. ложка; морквяний сік - 1 ст. ложка; сік чорниці - 1 ст. ложка; жовток - 1 шт. Для крему:
масло вершкове - 110 г; молоко - 3 ст. ложки; цукрова пудра - 375 ст.; ваніль - 1 ч. ложка. Приготування Для отримання соку, який послужить природним замінником барвників, просто пропустіть шпинат, морква і буряк (все окремо) через соковижималку, а ожину з чорницею (по 1/4 ст.) поставте в мікрохвильовку, щоб вони пустили сік.
Тепер займіться приготуванням тіста, для цього цукор збийте з вершковим і рослинним маслом, туди ж відправте жовтки і збивайте до повітряного стану. Після цього додайте в суміш йогурт, молоко, ванілін, соду, борошно і розпушувач. Замісіть тісто і розділіть його шість однакових частин, в кожну частину додайте сік з ягід або овочів, а в одну вмішайте жовток з 1 ст.
ложкою молока. Форму для випічки коржів змастіть маслом або застелити папером, і випікайте кожен корж приблизно 15 хвилин при 180 градусах. Діставати їх відразу не слід, краще дати охолонути у формі хвилин 5 щоб вони не поламалися.
Щоб зробити крем, просто збийте всі інгредієнти міксером протягом декількох хвилин. Укладіть коржі, промазуючи їх кремом, в наступній послідовності: фіолетовий, синій, зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Верх торта, і його краю, також рясно намажте кремом і поставте «Веселку» в холодильник для просочення на 3-4 години.
Ще декілька покрокових рецептів ви зможете знайти у наших статтях: торт "Ведмедик" і торт "Пивний кухоль" .